Povijesni trenutak: Sanja Rođak Karšić prva sutkinja u HNL-u

Povijesni trenutak: Sanja Rođak Karšić prva sutkinja u HNL-u

Sanja Rođak Karšić bit će pomoćni sudac Osijeku i Lokomotivi u Prvoj HNL...

Sanja Rođak Karšić/Foto: HNS

Hrvatska sutkinja Sanja Rođak Karšić ući će u povijest kao prva žena koja će ‘mahati’ zastavicom u najvišem razredu hrvatskoga nogometa.

Rođak Karšić obnašala je posao pomoćne sutkinje i na svjetskoj smotri nogometašica ove godine u Kanadi (Kanada – Kina i Nigerija – SAD), a imala je prigodu sudjelovati i u četvrtfinalu između Australije i Japana).

Karšić će arbitrirati ogledom Lokomtive i Osijeka, koji je na rasporedu 31. listopada, a iskustvo je stjecala suđenjem u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi i Prvoj HNL za mladež. Bila je i pomoćna sutkinja na ogledu osmine finala hrvatskoga Kupa između HAŠK-a i Osijeka (2:0).

“Jako sam ponosna i sretna zbog ukazanog povjerenja svih divnih ljudi, koji vjeruju u mene, a to povjerenje namjeravam i opravdati. Ovo je bio dug i zahtjevan put, ali uz trud, rad, volju, predanost i mnogo podrške sve je lakše. Naravno da ima još natjecanja i želja u budućnosti, a dok je motiva i truda bit će i plodova mog rada. Da mi je netko to pitao prije desetak godina, s osmijehom bih rekla da mi je to želja. Sada mogu ponosno reći kako želje mogu postati stvarnost”, kazala je za službenu stranicu HNS-a.

“Veliko hvala svima na podršci – Savezu i Koprivničko-križevačkoj županiji, koji su od samih početaka vjerovali u mene te i svim ljudima u HNS-u koji imaju povjerenja i ulažu u moj napredak. Najveće pak hvala obitelji, koja mi je uvijek vjetar u leđa”, zaključila je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.