Povratak brončanog Kvesića i hrvatskih karatista sa svjetskog prvenstva

Povratak brončanog Kvesića i hrvatskih karatista sa svjetskog prvenstva

Foto: Hrvatski karate savez / Galerija

Hrvatska karate reprezentacija vratila se sa Svjetskog prvenstva koje je u nedjelju poslijepodne završilo u Linzu.  

Naš jedini osvajač medalje  Anđelo Kvesić u teškoj kategoriji (+84 kg) po povratku u Hrvatsku izjavio je za HRT: “Drago mi je da sam probio led. Nakon osam godina i zlata  Danila Domdjonija  muška medalja u borbama na SP-u, to je sad jedan veliki motiv meni i svima ostalima. Jer, ako sam mogao ja, mislim da mogu i ostali”, skromno i ohrabrujuće  je komentirao hrvatski reprezentativac.

U borbi za odličje bila je i Maša Vidić, djevojačkog prezimena Martinović, koju je u završnom susretu za broncu svladala Iranka Hamideh Abbasli s 2-0.

“Vraćam se s ovog prvenstva bez medalje. Otišla sam kao prva na renkingu, vratila sam se s petim mjestom. Iako to jest najbolji rezultat na SP-u u mojoj kategoriji za Hrvatsku, ipak moram pogledati istini u oči i reći da sam razočarana. Cijelu prošlu i ovu godinu spremala sam se baš za ovo natjecanje da uzmem tu medalju koja mi nedostaje”, rekla je Maša Vidić.

U igri za svjetsku ekipnu broncu drugi put u povijesti bila je i hrvatska ženska vrsta u katama, koja je u nedjelju poražena od Italije.

Valja spomenuti kako je i Ana Lenard bila nadomak medalji te kako joj je jedna pobjeda nedostajala do završnog susreta za broncu (-61 kg).

Na SP u karateu u Linzu sudjelovalo je 1166 natjecatelja iz 118 zemalja. Medalje su osvajali predstavnici 26 zemalja, a među njima je i Hrvatska zahvaljujući bronci  Anđela Kvesića. Najuspješniji je bio Japan s čak šest zlata.

Maša Vidović ex Martinović (GettyImages)

Maša Vidović ex Martinović (GettyImages)

T

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.