Povratnik među Kauboje poručio: “Nije bilo potrebno trpjeti da mi napadaju familiju”

Povratnik među Kauboje poručio: “Nije bilo potrebno trpjeti da mi napadaju familiju”

Mirko Alilović vratio se u redove reprezentacije nakon godinu i pol dana izbivanja.

Mirko Alilović/Getty Images

Vratar Veszprema i hrvatske rukometne reprezentacije Mirko Alilović ponovno jaše među Kaubojima. Dobio je poziv izbornika Line Červara za Europsko prvenstvo u domovini koji jednostavno nije mogao odbiti.

Posljednje veliko natjecanje na kojemu je Mirko branio bilo je Europsko prvenstvo u Poljskoj, a propustio je Olimpijske igre u Riju i Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

“Došao sam već u svibnju, makar tada nije bilo utakmica. Nisu bili u pitanju rukometni razlozi, jednostavno, nije bilo potrebno trpjeti neke stvari, da mi familiju napadaju po tribinama i tako. Dugo sam tu, neke stvari nisu slučajne, to je godina iskustva, mira, dobro mi je došao odmor”, kazao je Alilović istaknuvši jedinu želju u dva prijateljska dvoboja protiv Slovenije.

“Da ih dvaput dobijemo. Loša iskustva? Dobro, niti oni znaju kako su nas pobijedili na SP za broncu, niti mi znamo kako smo to izgubili, ali, eto, oni su uzeli medalju, čestitam im na tome. No, mi smo još uvijek ispred njih i po pitanju tradicije i po pitanju medalja i kvalitete i u smislu favorita na predstojećem Euru”, nastavio je Mirko kojemu društvo na golu rade Stevanović i Pešić.

“Nas trojica smo tu stalno društvo, nema nekih velikih novosti. Znamo svi sve. Lino zna ostalo, što od nas očekuje”, podvukao je Mirko kojemu će na golu biti teže zbog ozljeda stožernih obrambenih igrača Domagoja Duvnjaka i Marka Kopljara.

“Duvnjak i Kopljar će, nadam se, ozdraviti. No, imamo bazu, i makar situacija nije briljantna, nećemo plakati. Imamo još dva-tri mjeseca do prvenstva, treba biti pozitivan. Bit će to sve OK, vidjet ćete.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.