Croatia open Umag od 15.srpnja do 24.srpnja

Pozivnicu za nastup na ATP turniru u Umagu dobio i mladi Serdarušić

Pozivnicu za nastup na ATP turniru u Umagu dobio i mladi Serdarušić

"Nino je, uz Bornu, mladić koji bi trebao nositi hrvatski muški tenis u narednih deset i više godina. Zaslužio ju je svojim predanim radom i sve boljim rezultatima na Futures razini" , naglasio je direktor turnira Lawrence Frankopan.

Foto: Nino Serdarušić Facebook

Nakon što su prve dvije pozivnice za glavni turnir 27. Konzum Croatia Opena Umag dodijeljene hrvatskim igračima, direktor turnira Lawrence Frankopan održao je obećanje i posljednji, treći, “wild card” dodijelio domaćem igraču. Priliku za dokazivanje među 28 najboljih u Umagu će tako imati i 19-godišnji Nino Serdarušić, hrvatska teniska nada i nakon Borne Ćorića, uvjerljivo najbolje plasirani hrvatski tenisač mlađi od 20 godina.

Nekadašnji 21. junior svijeta, koji je 2014. godine ubilježio nastupe na sva četiri juniorska Grand Slam turnira, probija svoj put na profesionalnom nivou. Trenutačno je 572. igrač svijeta na ATP ljestvici te 310. u konkurenciji parova. Ispred njega se na ATP ljestvici nalazi tek petnaestak mlađih igrača što dovoljno govori o njegovoj perspektivi.

Uz već ranije potvrđene Franka Škugora i Nikolu Mektića, Serdarušić će biti treći Hrvat u glavnom ždrijebu ovogodišnjeg Konzum Croatia Opena Umag.

“Jako sam sretan što sam dobio priliku osjetiti što znači nastup na ATP razini. Uz umaški sam turnir odrastao i nadam se da ću opravdati očekivanja. Prije dvije godine sam igrao kvalifikacije u pojedinačnoj i glavni turnir u konkurenciji parova, ali ovo će biti sasvim novo iskustvo za mene. Hvala direktoru turnira i Istraturistu što su prepoznali moj trud i rezultate”, kazao je Serdarušić.

Dvije pozivnice za kvalifikacije također će ići u ruke hrvatskim igračima, a domaći će igrači dobiti prednost i za dvije pozivnice u konkurenciji parova. U glavnom turniru parova svoje će mjesto zahvaljujući odličnom ATP plasmanu imati jedna hrvatska kombinacija koju čine Nikola Mektić i Antonio Šančić.

Informaciju o kupnji ulaznice za turnir ATP UMAG 2016. pronađite ovdje

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.