Poznat popis hrvatskih tenisača za Olimpijske igre u Riju

Poznat popis hrvatskih tenisača za Olimpijske igre u Riju

U pojedinačnoj konkurenciji Hrvatske boje će braniti tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić, a u parovima teniski tandem Marin Čilić i Marin Draganja.

Marin Draganja i Marin Čilić/foto: HTS/Gordana Anders

Međunarodni teniski savez objavio je popis tenisača i tenisačica za turnir na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, koji će se održati od 6. do 14. kolovoza.

U konkurenciji tenisačica najbliža odlasku na olimpijski turnir bila je Ana Konjuh, a 6. lipnja, kad je objavljena WTA rang lista koja je bila mjerodavna za određivanje popisa sudionica, Ana je bila šesta ispod crte. Što bi značilo da  je Hrvatska nažalost ostala bez  ženske predstavnice na Olimpijskim igrama u Riju iako su tenisačice dale svoj maksimum i na tome iskrene čestitke.

Ana Konjuh/Getty Images

Ana Konjuh/Getty Images

U konkurenciji muških parova postojala je mogućnost da zajedno igraju Marin Čilić i Ivan Dodig. Međutim, dogovoreno je da će Čilić igrati s Draganjom, a da će Dodig nastupiti ako 6. lipnja bude među deset najboljih igrača svijeta u konkurenciji parova, čime bi u tom natjecanju ostvario izravan odlazak bez obzira na ‘renking’ partnera. Nažalost, kako s Brazilcem Marcelom Melom nije uspio obraniti naslov u Roland Garrosu, Dodig je na ključnoj rang listi igrača parova pao na 15. mjesto. Na toj rang listi od 6. lipnja Draganja je bio 133. igrač svijeta, ali koristi zaštićeni ‘renking’ (prije operacije) pa je u zbroju plasmana s Čilićem ostvario pravo izravnog ulaska na turnir.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.