Poznata nova lokacija hrvatskog nacionalnog stadiona

Poznata nova lokacija hrvatskog nacionalnog stadiona

Čini se da će ipak biti izgrađen nacionalni stadion.

Foto: HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker potvrdio je da će Hrvatska izgraditi nacionalni stadion, a nova je lokacija Blato u Zagrebu. Nakon sastanka predstavnika HNS-a, Vlade i grada Zagreba Šuker je izjavio: “Potpuno sam smiren jer bi za dvije do tri godine trebala biti gotova izgradnja stadiona i do izbora ćemo imati novi stadion.”

O toj se temi posljednjih mjeseci mnogo govorilo, a aktualizirala se nakon objave da je Maksimir u jako lošem stanju. Naime, na Dinamovu stadionu s velikih visina padaju komadi betona i stakla, što znači da posljedice mogu biti i kobne. Dinamo je ispod donjeg dijela Zapada postavio i zaštitnu mrežu radi zaštite posjetitelja, no to ne može spriječiti raspadanje tribine.

No, prije tri dana se sa stadiona urušilo staklo i umalo palo na prolaznike i djecu. Danas je održana Skupština HNS-a na kojoj je Šuker dodao: “Žalosno je da ćemo tijekom ove godine igrati kvalifikacije na prekrasnim novim stadionima u Budimpešti, Bakuu, Bratislavi i Cardiffu, a mi kao svjetski doprvaci nemamo prikladan stadion u zemlji kojoj smo toliko toga lijepog dali.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.