POZNATE GRUPE KVALIFIKACIJSKOG TURNIRA ZA FINAL FOUR KUPA HRVATSKE

POZNATE GRUPE KVALIFIKACIJSKOG TURNIRA ZA FINAL FOUR KUPA HRVATSKE

U Hrvatskom vaterpolskom savezu održano je izvlačenje kvalifikacijskog turnira Kupa Hrvatske za seniore, koji će se održati od 02. do 04. prosinca. Iznimno u slučaju zauzetosti VK Jug odigravanjem utakmice europskog Super Kupa, grupa u kojoj je VK Jug nositelj turnira odigrat će se od 11. do 13. studenoga.

Finalisti prošlogodišnjeg Kupa bili su nositelji grupa te se ždrijebom odredilo da je nositelj „grupe A“ Jug CO, a „grupe B“ Primorje EB.

Ostali klubovi raspoređivali su se dirigiranim ždrijebom, zavisno o plasmanu u prvenstvu Hrvatske u sezoni 2015/2016. U „grupu B“ tako su uz Primorje EB izvučeni klubovi Mornar BS, Jadran ST i Solaris, a u „grupu A“ uz Jug CO ušli su i klubovi HAVK Mladost, OVK POŠK, te Medveščak.

Pored prvoligaških klubova za Kup natjecanje prijavila se i VK Marsonia iz Slavonskog Broda. Nakon raspoređivanja po grupama prvoligaških klubova ždrijebom se odredilo da će Marsonia igrati u „grupi A“.

Dva prvoplasirana kluba iz svake grupe kvalificirat će se na završni turnir (Final Four Kupa) koji se održava od 17. do 18.prosinca. Polufinalne utakmice igrat će prvoplasirani iz svake grupe s drugoplasiranim iz suprotne grupe, nakon čega pobjednici tih utakmica očekuje finalno sučeljavanje.

4

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.