Poznate skupine Eurolige, Cedevita protiv ‘hrpe’ Hrvata

Poznate skupine Eurolige, Cedevita protiv ‘hrpe’ Hrvata

Cedevita će ove sezone u skupini Eurolige igrati s Olympiacosom, Anadolu Efesom, Laboral Kutxom, EA7 Milanom i Limogesom...

Održan je ždrijeb skupina nove sezone Eurolige. U bubnju je bio i hrvatski prvak Cedevita, a na koncu je smješten u skupinu B.

Pred izabranicima Veljka Mršića bit će poprilično težak posao – morat će se sučeliti europskom viceprvaku Olympiacosu, Laboral Kutxi, koji je nedavno preuzeo Velimir Perasović, EA7 Milanu svog bivšeg stratega Jasmina Repeše, Anadol Efesu našeg Darija Šarića te Limogesu.

“Dobili smo zanimljivu, ali i vrlo jaku skupinu. Naše je da se nadamo kako možemo proći u Top 16, ali prvenstveno moramo složiti dobru i konkurentnu momčad. U svakoj ćemo utakmici dati sve od sebe pa vidjeti. Iskusniji smo, ovo nam je treća euroligaška sezona te se nadam da ćemo ostvariti i više pobjeda negoli prijašnjih. Skupina je jako zanimljiva i za hrvatske navijače s obzirom da nam dolaze Šarić, Perasović, Repeša… Sve to donosi dodatnu draž novoj euroligaškoj sezoni”, prokomentirao je Cedevitin direktor Krešimir Novosel.

Iz svake od četiri skupine dalje će se plasirati po četiri ekipe, a potom će također četvorica najboljih iz dvije skupine u četvrtfinale doigravanja, nakon čega slijedi Final Four u Berlinu (12. do 15. svibnja).

“Ždrijeb nam baš i nije bio naklonjen, treba vidjeti kako ćemo izgledati kad se igrački kompletiramo i vidimo protivničke rostere. Prošle smo sezone imali dobru gledanost u Euroligi, a vjerujem da će ove situacija biti i bolja upravo zbog zanimljive skupine. Navijači vole gledati hrvatske igrače i trenere na suparničkim stranama”, dodao je Miro Bilan.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.