Poznati su svi sudionici i jakosne skupine nadolazećeg Svjetskog prvenstva!

Poznati su svi sudionici i jakosne skupine nadolazećeg Svjetskog prvenstva!

Pročitajte tko može igrati protiv koga i koje reprezentacije su potencijalni protivnici Hrvatskoj.

Foto: Business-humanrights.org

22. ožujka 2015. godine susretom prvog kola sjevernoameričkih kvalifikacija između Barbadosa i Američkih Djevičanskih Otoka (0:1) započele su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Danas, 878 utakmica kasnije, znamo i sve sudionike najvećeg reprezentativnog nogometnog natjecanja na svijetu.

Nakon što su u ranojutarnjim satima svoj uzvratni susret play-offa za odlazak na Svjetsko prvenstvo odigrali Peru i Novi Zeland te nakon što smo saznali da je Peru posljednji, 32. putnik za Rusiju, poznate su i sve jakosne skupine nadolazećeg Mundijala.

Najboljih osam reprezentacija, takozvani nositelji ždrijeba, tako će biti Brazil, Belgija, branitelj naslova Njemačka, Poljska, Portugal, Francuska, Messijeva Argentina i domaćin Rusija.

U drugoj jakosnoj skupini nalaze se Meksiko, Engleska, svjetski prvak iz 2010. godine Španjolska, zatim Urugvaj, Kolumbija, Švicarska, već ranije spomenuti Peru i naša Hrvatska.

Treću jakosnu skupinu čine tri skandinavske zemlje, Danska, Island i Švedska, kao i Kostarika, Tunis, Egipat, Senegal i Iran, dok će u nominalno najslabijoj jakosnoj skupini biti Srbija, Nigerija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija i Australija. Dakako, ni na papiru ove momčadi ne izgledaju slabašnima.

S obzirom da je krovna svjetska nogometna federacija, Fifa, ukinula kontinentalni ključ ždrijeba, šeširi za ždrijeb slažu se prema listopadskoj ljestvici, koju je Fifa objavila 17. listopada, no pravilo da više od dvije europske reprezentacije ne smiju igrati u istoj skupini ostalo je na snazi.

Ždrijeb skupina održat će se 01. prosinca u Kremlj palači u Moskvi, a samo Svjetsko prvenstvo na rasporedu je od 14. lipnja do 15. srpnja 2018. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.