Poznato 12 Grka koji će ukrstiti koplja s Hrvatskom u skupini

Poznato 12 Grka koji će ukrstiti koplja s Hrvatskom u skupini

Izbornik Grčke, Fotis Katsikaris, odredio je roster. Najveći hendikep je izostanak prvog razigravača Vassilisa Spanoulisa

Fotis Katsikaris

Možda i najjači hrvatski protivnik u skupini, Grčka, odredila je roster za Svjetsko prvenstvo.

Izbornik Fotis Katsikaris odlučio se za sljedećih 12 igrača: Nick Calathes (Memphis Grizzlies), Nikos Zisis (Unics Kazan), Kostas Sloukas (Olympiacos), Kostas Vasileiadis (Anadolu Efes), Ian Vougioukas (Unics Kazan), Kostas Kaimakoglou (Unics Kazan), Vaggelis Mantzaris (Olympiacos), Kostas Papanikolaou (Houston Rockets), Georgios Printezis (Olympiacos), Andreas Glyniadakis (Lietuvos Rytas), Giannis Bourousis (Real Madrid), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks).

Najveći minus sigurno će im biti izostanak prvog razigravača Vassilisa Spanoulisa koji je dugi niz godina držao konce reprezentacije u svojim rukama. Uz njega otkazali su Stratos Perperoglou, Antonis Fotsis, Loukas Mavrokefalidis i Mike Bramos. S navedenim igračima mnogi su ih svrstavali uz bok Španjolcima i Amerikancima koji su prvi favoriti za zlato. Unatoč problemima, i dalje se radi o odličnoj momčadi, ali sada će vrebati iz drugog plana.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.