PPD Zagreb bez problema u finale Kupa

PPD Zagreb bez problema u finale Kupa

PPD Zagreb je rutinski izborio finale Kupa...

Luka Stepančić, Ilija Brozović/Foto: Petr Stojanovski - ZNA, Utrinski vesnik

U polufinalnoj utakmici hrvatskog Kupa PPD Zagreb je s rutinskih 35:26 u Umagu svladao Varaždin. Dobro se varaždinska momčad borila tijekom svih 60 minuta, ali razlika u kvaliteti je ipak prevelika. Vujović je utakmicu počeo s Ivićem, Horvatom, Stepančićem, Valčićem, Mandalinićem, Šušnjom i Kovačevićem. Zbog ozljeda nije bilo Stevanovića, Pavlovića, Mihića i Vuglača. U ranoj fazi utakmice je PPD Zagreb poveo 4:1 pogocima Mandalinića i Horvata. Batinović je smanjio, no Zagrebaši su rutinski održavali prednost.

Sredinom prvog dijela Varaždin je smanjio na 9:7, a nedugo potom i na 10:9. Do kraja prvog dijela se igralo ravnopravno, a na odmor je PPD Zagreb otišao s vodstvom 16:14. Početkom drugog dijela su Raković i Valčić odveli PPD Zagreb do vodstva 19:15 i Varaždin to nije mogao znatno ugroziti. U 48. minuti je bilo 27:24, no Vujovićeva momčad je brzo otišla na pet pogodaka prednosti. Strateg Zagrebaša je tada dao priliku igračima koji su imali manju minutažu tijekom sezone, a oni su dodatno podignuli ritam igre i odveli svoju momčad do slavlja 35:26.

U redovima PPD Zagreb najefikasniji je bio Mandalinić sa šest pogodaka, a četiri puta su strijelci bili Stepančić i Šprem. Ivić je imao četiri obrane, dok je Jović obranio deset udaraca. Varaždin su sa šest pogodaka predvodili Sršen i Batinović. Špikić je imao jednu obranu, a Lončar dvije.

PPD Zagreb – GRK Varaždin 1930 35:26 (16:14)
Polufinale Kupa Hrvatske za rukometaše
UMAG – ŠD Marija i Lina, Gledatelja:500
Suci: Gubica/Milošević

PPD Zagreb: Ivić (4 obrane), Jović (10 obrana); Brozović 2, Stepančić 4, Šprem 4, Čorić, Šebetić 2, Raković 3, Horvat 3, Šušnja 3, J. Valčić 2, T. Valčić 1, Mandalinić 6, Obranović 3, Medić 1, Kovačević 1
Trener: Veselin Vujović

GRK Varaždin 1930: Galić, Špikić (1 obrana), Lončar (2 obrane); Šipić 3, Jeftić, Horvat 4, Kontrec 3, Vincek, I. Sršen 6, Vidaček, Huđ 1, Batinović 6, D. Sršen 2, Trefil, Herman 1, Marčec
Trener: Silvio Ivandija

Sedmerci: PPD Zagreb: -; GRK Varaždin 1930: 2/2
Isključenja: PPD Zagreb: 2 min.; GRK Varaždin 1930: 4 min.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.