PPD Zagreb: Sve je teže, moguće je da završimo kao Cibona

PPD Zagreb: Sve je teže, moguće je da završimo kao Cibona

Direktor PPD Zagreba iznio je probleme koje valja riješiti.

Lovro Mihić/Foto: Petr Stojanovski - ZNA, Utrinski vesnik

PPD Zagreb iskoristit će iduću Skupštinu grada Zagreba (7. svibnja) kako bi iznio svoje (financijske) probleme i dobio veća proračunska sredstva za iduću godinu.

“Tražimo dodatnih 2.5 milijuna kuna kako bi momčadi i rezultati ostali na visokoj europskoj razini. Ove smo godine dospjeli na naslovnice hrvatskih i europskih tiskovina, a utakmica protiv Barcelone bila je najgledanija rukometna utakmice ove sezone”, istaknuo je direktor kluba Ante Aničić za Večernji.

Problemi su počeli nakon što je Zagrebački športski savez umanjio plinarima sredstva za 2013. i 2014. godinu za 1.2 milijuna kuna. “Kasnijim nam je rebalansom vraćeno 500 tisuća kuna, što znači da nam duguju još 1.9 milijuna kuna. Situacija ni sa sponzorima nije idealna jer su dvije vodeće hrvatske tvrtke iz samo njima poznatih razloga odustale od sponzorstva kluba te smo time izgubili 12 milijuna kuna u posljednje dvije godine.”

S obzirom na ovosezonski uspjeh rukometnog Zagreba, situaciju valja što prije razriješiti. U suprotnom… “Sve teže dišemo i nije nemoguće da dođemo u situaciju u kakvoj su sada Mladost i Cibona. Očekujemo oprost duga od 1.26 milijuna kuna prema zagrebačkoom Holdingu, jer je to dug nastao iz potraživanja Holdinga za igranje utakmice Lige prvaka u Sportskom domu. Nije mi jasno zašto je dužan klub, ane Ured za sport ili ZSŠ, kao naručitelji spomenute usluge”, zapitao se Aničić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.