Predrag Sloboda, predsjednik HVS-a: Zašto mediji ignoriraju vaterpolo?

Predrag Sloboda, predsjednik HVS-a: Zašto mediji ignoriraju vaterpolo?

- Vaterpolo ipak zaslužuje veću pozornost, kao najstariji ekipni sport na Olimpijadi u kojem je Hrvatska puno toga osvajala, kaže Sloboda

Predrag Sloboda

Predrag Sloboda stigao je u hrvatski vaterpolo na velika vrata. Primorje je njegovim dolaskom postao klub u kojem igraju najbolji svjetski igrači, a Sloboda je vrlo brzo stigao do pozicije predsjednika Hrvatskog vaterpolo saveza.

– Naš cilj je Olimpijada 2016. Kvaliteta reprezentacije je neosporna i nakon odlaska mnogih igrača nakon OI u Londonu. Kontinuitet je tu i nemamo se čega bojati, riječi su Predraga Slobode, predsjednika Hrvatskog vaterpolo saveza nakon drugog poraza hrvatske reprezentacije u Svjetskoj ligi, protiv Mađarske na peterce, isto kao i protiv Grčke u prethodnoj utakmici.

U  ovoj godini cilj je Europsko prvenstvo u Mađarskoj na kojem će, kao i prošle godine na SP-u u Barceloni, nastupiti momčad znatno izmijenjena u odnosu na onu koja je osvojila zlatnu medalju u Londonu 2012.

– To što nam se dogodilo u Svjetskoj ligi nije ništa strašno. Želim naglasiti da smo nakon Londona ostali bez Hinića, Baraća, Burića, Boškovića i Vićana te da nismo imali na raspolaganju ozlijeđene Pavića i Jokovića. Na SP-u u Barceloni osvojili smo broncu, kaže Sloboda.

– Znači, i dalje smo tu negdje pri vrhu, a mislim da imamo sve što je potrebno da tu i ostanemo. Mislim da niti jedna reprezentacija u proteklom razdoblju nije doživjela takve promjene. Moram odati priznanje struci koja radi i, naravno, klubovima koji proizvode igrače. Reprezentacija se ne gradi u 15 dana. Budućnost je neupitna. Nema dileme. Postoje neke druge stvari kojeme brinu, ako što je odnos javnosti prema našem sportu.

Što znači “odnos javnosti”?

– Svi znamo da se vaterpolo ne može mjeriti s nogometom ili rukometom, ali ipak mislim da zaslužuje veću pozornost, kao najstariji ekipni sport na Olimpijadi u kojem je Hrvatska puno toga osvajala. Naime, ne mogu shvatiti da HTV nije prenosio utakmicu Hrvatska – Mađarska u Šibeniku, rekao je predsjednik HVS-a.

HTV je službeno obrazložio da je razlog što gledatelji u Hrvatskoj nisu mogli pratiti utakmicu Svjetske lige na televiziji tehničke naravi. Na bazenu Crnica, navodno, nema dovoljno svijetla za snimanje.

– Možda je to istina, ali dobro znamo da je 2007. godine HTV prenosio iz Crnice utakmicu Šibenika u finalu LEN Kupa. Zar je tada bilo više luxa? Je li vaterpolo sport koji treba promovirati? U Šibeniku su se sastali aktualni olimpijski i svjetski prvak u vaterpolu. U nekim novinama je taj događaj dobio par kvadratnih centimetra. Ne može se vaterpolo tako ignorirati. To je sramotno. Vaterpolo je, vjerovali ili ne, u prvoj kategoriji olimpijskih sportova i ne želim spominjati ostale koji se tu ne nalaze. Vaterpolo će sigurno ostati u programu slijedećih četiri, šest ili sedam Olimpijada. Ne teži se da to bude atrakcija kao što je nogomet, košarka ili rukomet, ali ipak zaslužuje malo više prostora u medijima. Jednostavno, ne valorizira se vrhunska kvaliteta u Hvatskoj pa i šire, zaključio je Predrag Sloboda.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.