Predsjednica primila košarkaše

Predsjednica primila košarkaše

Košarkaši su bili na prijemu kod predsjednice...

Foto: Facebook Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ugostila je igrače, te članove stručnog stožera i vodstva hrvatske košarkaške reprezentacije koji će od 5. do 20. rujna nastupiti na 39. EuroBasketu.

“Domaćinstvo Eurobasketa velika je čast i priznanje svim našim košarkašima. Vjerujem da ćete nas razveseliti velikim uspjesima na ovom Eurobasketu, kojeg zajednički organiziramo sa još tri države i da ćete doprinijeti daljnjoj popularizaciji košarke u našoj zemlji. Mi ćemo kao i cijela zemlja narednih dana biti uz vas i zdušno ćemo navijati i bodriti vas. Očekujemo medalju, ali vi morate igrati bez ikakvog pritiska onako kako znate najbolje sa srcem za našu zemlju i vjerujem da onda ni rezultati neće izostati”, rekla je Grabar-Kitarović.

U ime svih igrača predsjednici je na prijemu zahvalio kapetan momčadi Roko Leni Ukić koji joj je poklonio dres hrvatske reprezentacije s potpisima svih igrača, kao i dres hrvatske reprezentacije s brojem četiri imenom Kolinda, te pozvao predsjednicu da u tom dresu bodri našu reprezentaciju u dvorani. Isto tako u ime košarkaškog izaslanstva predsjednici se zahvalio predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Ivan Šuker.

Prva utakmica na rasporedu je danas u 21 sat protiv Slovenije, a protiv Grčke igramo u nedjelju (21 sat). Potom slijede Makedonija u utorak u 21 sat, u srijedu igramo protiv Nizozemske (21 sat), te u četvrtak protiv Gruzije (18 sati). Prve četiri reprezentacije prolaze u drugi krug, koji se igra u Francuskoj.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.