Predsjednik Europske odbojkaške konfederacije u posjetu Hrvatskoj

Predsjednik Europske odbojkaške konfederacije u posjetu Hrvatskoj

Predsjednik Europske odbojkaške konfederacije Andre Meyer po četvrti je put poslovno posjetio Hrvatsku...

Foto: commons.wikimedia.org

Glavni čovjek Europske odbojkaške konfederacije Andre Meyer po četvrti je put posjetio Hrvatsku, a u dva radna dana u Lijepoj našoj održao je nekoliko sastanaka na temu ‘kako pomoći hrvatskim kubovima’.

“Hrvatska ima odlične odbojkaše i odbojkašice”, istaknuo je Meyer. “Nazočio sam utakmicama hrvatske ženske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu i mogu reći da zaista spadaju u sam svjetski vrh. Dobri ste i u konkurenciji seniora, no ono zbog čega sam došao jest da pokušamo zajedničkim snagama pomoći hrvatskim klubovima i njihovima bazama.”

Meyer je istaknuo kako je prosperitet hrvatske odbojke vidljiv svakog novog posjeta, no primijetio je i lagani pad prisustva hrvatskih klubova u europskim natjecanjima. “Posljednje dvije godine samo dva kluba participiraju u europskim natjecanjima, stoga sam došao vidjeti na koji se način može pomoći da se prvenstveno ojača baza”, kazao je predsjednik Europske odbojkaške konfederacije na konferenciji za medije.

“Odbojka je čisti sport, u kojemu nema kontakta pa je samim time i privlačniji ženama. No, svakako je jako popularan i u muškoj konkurenciji. Ono što mi predlažemo jest pojačan rad sa školskom djecom, jer ukoliko je dobra baza, utoliko će i rezultati doći na najvišu razinu.”

Uime Hrvatskog odbojkaškog saveza medijima se obratio predsjednik Zdeslav Barač, koji je Meyeru zahvalio na posjetu i pojasnio intenciju saveza koja se sve osjetnije kreće prema populariziranju odbojke kod djece. “Na taj će se način pobuditi i njihov interes da slijede sportske uzore kojih hrvatska seniorska odbojka definitivno ima.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.