Predsjednik HOO-a: “Europske igre opravdale su očekivanja”

Predsjednik HOO-a: “Europske igre opravdale su očekivanja”

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zadovoljan je učinkom hrvatski sportaša na netom završenim Europskim igrama.

Zlatko Mateša

Hrvatski sportaši vratili su se sa, u nedjelju završenih Europskih igara u azerbajdžanskoj prijestolnici Bakuu sa 11 odličja i čak šest “drvenih medalja”, odnosno četvrtih mjesta.

Hrvatsku to smješta na respektabilno 26. mjesto ukupne ljestvice medalja od 42 države koliko ih je nastupilo na Europskim igrama. Uvjerljivo vodeći su Rusi sa 164 odličja, prate ih domaćini sa 56 medalja te Britanci sa 47.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša bio je vrlo zadovoljan odrađenim na Europskim igrama, a posebno su ga impresionirali rezultati mladih plivača koji su uspjeli osvojiti i jednu medalju.

Mateša je posebno naglasio sportove u kojima su osvajane medalje, pogotovo taekwondoom u kojem je Hrvatska osvojila čak četiri odličja. Od nekih se očekivalo više, ali sve u svemu zadovoljstvo je prevladalo gorčinu nekih lošijih rezultata, a pohvaljena je i organizacija natjecanja: “Sportaši, treneri, dužnosnici i novinari su bili jako zadovoljni što mi je iznimno drago jer već godinama vodim ovaj projekt.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.