Predsjednik Ivo Josipović u Opatiji otvorio 52. Europsko prvenstvo u bridžu

Predsjednik Ivo Josipović u Opatiji otvorio 52. Europsko prvenstvo u bridžu

- Znamo što Opatija nudi igračima bridža. Ovdje smo već organizirali nekoliko prvenstava mladih, objasnio je predsjednik europske organizacije Yves Aubry

Svečanom ceremonijom u subotu je u Opatiji otvoreno 52. Europsko Prvenstvo u bridžu. Prvenstvo je otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji se tijekom otvaranja obratio sudionicima iz čak 37 europskih zemalja.

Uzvanicima  su se obratili i predsjednik Europske lige u bridžu Yves Aubry , te predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

U Opatiju je stiglo 850 igrača iz čak 37 europskih zemalja koji će se u organizaciji Hrvatskog bridž saveza u sportskoj dvorani Marino Cvetković natjecati do 1. srpnja.

– Znamo što Opatija može ponuditi igračima bridža. Ovdje smo već organizirali nekoliko prvenstava mladih, pa sam siguran da će ovo natjecanje proći kako treba. U opatijskoj dvorani Marino Cvetković imamo oko dvije tisuće kvadrata prostora, a u Gradu Opatiji, zahvaljujući potpori gradonačelnika Ive Dujmića i angažmanu Opatija Bridge Club-a, sve ostalo, objasnio je prilikom otvaranja predsjednik europske organizacije Yves Aubry.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.