Predsjednik razjasnio situaciju: “Samo deset posto vremena posvećujem prvoj momčadi”

Predsjednik razjasnio situaciju: “Samo deset posto vremena posvećujem prvoj momčadi”

Ivan Kos jasno je dao do znanja koje su mu glavne preokupacije u splitskom klubu.

Mario Branco, Ivan Kos, Joan Carrillo/ Foto: Miro Gabela, hajduk.hr

Na jutrošnjoj press konferenciji predsjednik Hajduka Ivan Kos smijenio je trenera Joana Carilla, a Hajduk će do daljnjeg voditi pomoćni trener Vik Lalić. Carillo je drugi trener koji je dobio otkaz u Kosovoj eri nakon Slovenca Pušnika.

Katalonac je na klupu Hajduka stigao početkom prosinca 2016. godine. Pod njegovim vodstvom Splićani su u 41 utakmici ostvarili 22 pobjede, 11 remija i osam poraza, a Carrillu je presudio subotnji prvenstveni posrtaj na Poljudu protiv posljednjeplasiranog Rudeša (2-3), nakon što je Hajduk već u prvom poluvremenu poveo 2-0.

Na konferenciji za medije postavljeno je i pitanje o odgovornosti vodstva kluba, o čemu su se izjasnili i navijači tijekom utakmice protiv Rudeša, izvješenim transparentima i skandiranjem “uprava odlazi”.

“Kroz udrugu Naš Hajduk navijači mogu mijenjati strukture kluba, samim time i odlučivati o mojoj poziciji”, izjavio je Ivan Kos koji je nakon subotnjeg poraza od Rudeša i sam ponudio mandat na raspolaganje, ali je dobio podršku Nadzornog odbora za nastavak svog posla.

“Seniorski pogon je taj koji je najvidljiviji, ali to nije jedini dio kluba. Ja 90 posto svog vremena posvećujem drugim stvarima, a samo deset posto prvoj momčadi. Kad bih želio alibije, 90 posto bih posvetio prvoj momčadi. Mnogi će mi to zamjeriti, ali mislim da je to ispravan put. Iza sebe želim ostaviti red. Nakon mog odlaska, jednog dana, nasljedniku će ostati dobar klub. Ovime ne želim reći da smo mi došli u loš klub. Hajduk se od 2011., kad se spasio od bankrota, diže”, zaključio je Kos.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.