SP U FRANCUSKOJ 2017.

PREDSTAVLJAMO DESNO KRILO HRVATSKE REPREZENTACIJE: JERKO MATULIĆ

PREDSTAVLJAMO DESNO KRILO HRVATSKE REPREZENTACIJE: JERKO MATULIĆ

Nakon ozljede mladog hrvatskog reprezentativca Božić Pavletića u pomoć pristigao igrač francuskog Nantesa Jerko Matulić.

Photo HRS

Hrvatski reprezentativac Jerko Matulić nakon poziva izbornika Željka Babića priključio se ostatku ekipe na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Nakon ozljede Josipa Božić Pavletića pružila mu se prilika zaigrati na velikoj svjetskoj smotri te pokazati svoje znanje i kvalitetu u rukometnome svijetu.

Matulić, dečko s otoka Brača, točnije Postira od malena kao i mnogi naši reprezentativci sportom se počeo baviti, ali u nogometnom ambijentu. Unatoč velikom nogometnom talentu, travnjak je odlučio zamijeniti parketom i pozabaviti se rukometom. Rođen je 20. travnja 1990. godine, visok 187 cm i igra na poziciji desnog krila.

Svoje prve rukometne minute zabilježio je u Splitu, nakon kojega je krenuo putem Zagreba te se na polovici sezone 2010./2011. priključio hrvatskom prvaku.  U PPD Zagreb-u odigrao je jako dobre sezone, a posebno vjerujemo da će pamtiti svoju posljednju sezonu 2014. godine u dresu hrvatskog prvaka i utakmicu protiv Rhein Neckar Löwena gdje je sa šest pogodaka od strane EHF-a proglašen za najboljeg igrača šestog kola Velux EHF Lige prvaka. Nakon tri i pol godine provedene u Zagrebu karijeru nastavlja u francuskom Chambéryju, nakon kojega 2016.potpisuje za francuski Nantes u kojem trenutno i igra.

Facebook HBC Nantes

Svoju reprezentativnu karijeru započeo je pozivom izbornika Slavka Goluže na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj 2011. godine gdje je hrvatska reprezentacija osvojila peto mjesto.

Na poziciji desnog krila nalazi se i naše ponajbolje desno krilo Zlatko Horvat , pa stoga Matulić i nije upisao preveliku minutažu u tijeku dosadašnjeg natjecanja na prvenstvu. Izbornik Babić tako ima na raspolaganju još jednog ˈAsa u rukavu ˈkoji može uskočiti i pripomoći našem Zlaji na desnom krilu.

Facebook PPD Zagreb

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.