Predstavljamo hrvatsku reprezentaciju u streljaštvu koja će nastupiti na EP-u u Moskvi

Predstavljamo hrvatsku reprezentaciju u streljaštvu koja će nastupiti na EP-u u Moskvi

Hrvatska će u seniorskoj konkurenciji imati osam predstavnika

Snježana Pejčić, Tanja Perec i Maša Berić/Streljačka udruga Mars

Hrvatski streljački savez na svojim je službenim stranicama predstavio putnike na Europsko prvenstvo u zračnoj pušci koje će se krajem veljače i početkom ožujka održati u Moskvi. Hrvatska će u seniorskoj konkurenciji imati osam predstavnika, pročitajte o kojim se strijelcima radi i ukratko o njihovim dosadašnjim uspjesima.  Inače, u Moskvi će se od 27. veljače do 5. ožujka održati kvalifikacije za 2. ljetne olimpijske igre mladih i Europsko prvenstvo zračnim oružjem.

Seniorke – zračna puška

Snježana Pejčić, SK Lokomotiva, Rijeka.

Rođena je 1982. godine. Dugogodišnja je nezamjenjiva članica ženske reprezentacije Hrvatske puškom. Brončana sa olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine u gađanju zračnom puškom. Trećeplasirana sa finala svjetskog kupa 2011. te europska prvakinja zrač nom puškom iz Praga 2009. godine. Članica najuspješnije hrvatske ekipe za 2011. godinu sa Suzanom Cimbal Špirelja i Sandrom Vitez. Prošle godine osvojila je srebrnu medalju u gađanju malokalibarskom puškom na EP u Osijeku.

Tanja Perec, SD Varaždin, Varaždin.

Rođena je 1992. godine. Plasman u reprezentaciju za EPizborila je prvim rezultatom sa izbornih natjecanja. Na EP u Bresciji (ITA) osvojila je naslov juniorske europske prvakinje sa 500,2 krugova (397). Ima niz vrhunskih dometa i finalnih nastupa na europskim prvenstvima, a 2010. godine nastupila je na 1. olimpijskim igrama mladih u Singapuru te je osvojila 6. mjesto sa 393 kruga zračnom puškom.

Maša Berić, SK Lokomotiva, Rijeka

Rođena je 1993. godine. Plasman na EP izborila je trećim rezultatom sa izbornih natjecanja. Uvijek je pri vrhu strijelaca zračnom puškom, do ove godine u juniorskoj konkurenciji, a ove godine nastupa prvi puta za seniorke na EP-u. Osvojila je nekoliko medalja na međunarodnim natjecanjima, kako u juniorskoj, tako i u seniorskoj konkurenciji.

Seniorke – zračni pištolj

Marija Marović, SD Dalmacijacement, Solin

Rođena je 1983. godine. Dugogodišnja reprezentativka zračnim i malokalibarskim pištoljem sa promjenjivim rezultatima sa najvećih natjecanja. Nazadnjem EP-u u Odenseu zračnim oružjem naplatila je svoj dugogodišnji trud osvajanjem srebrne pojedinačne medalje. Najbolji rezultat na velikom natjecanju ostvarila je na svjetskom kupu u Münchenu 2011. gdje je sa 384 kruga zamalo ušla u finale uz mogućnost osvajanja olimpijske vize.

Vlatka Pervan, SD Končar Zagreb 1786

Rođena je 1979. godine. Najbolji rezultat na velikom natjecanju ostvarila je na svjetskom juniorskom prv enstvu u Barceloni (ESP) 1998. gdje je osvojila naslov juniorske svjetske prvakinje malokalibarskim pištoljem 30+30. Tih godina zabilježila je još tri finalna nastupa na EP-ima zračnim i malokalibarskim pištoljem u juniorskoj konkurenciji. Nažalost, potencijal ove odlične natjecateljke, poslije toga sjajnog uspjeha, na velikim natjecanjima nikada nije potvrđen plasmanom u neko finale u seniorskoj konkurenciji iako je imala preko 70 nastupa. Možda će baš na ovom natjecanju u Moskvi preokrenuti taj trend.

Zlatka Hlebec, SK DVD, Opatija.

Rođena je 1984. godine. Nastup na EP-u biti će joj prvi zračnim pištoljem na tako velikom natjecanju, a na izbornim natjecanjima ostvarila je prvi rezultat kod seniorki. Kao zanimljivost treba spomenuti da Zlatka ima nastup i osvojenu brončanu medalju (pojedinačnu) sa SP-a u Njemačkoj 2013. ali u disciplini *field target* zračnom puškom, disciplini koja nije poznata u Hrvatskoj.

Seniori – zračna puška

Petar Gorša, SD Dalmacijacement, Solin

Rođen je 1988. godine. Plasman u reprezentaciju za EP izborio je uvjerljivim rezultatima sa izbornih natjecanja. Zračnim oružem najbolji je hrvatski strijelac u muškoj konkurenciji. Dvostruki europski prvak u juniorskoj konkurenciji zračnom puškom (Moskva 2006. i Winterthur 2008.) te doprvak svijeta u Zagrebu 2006.). Bio je sudionik olimpijskih igara u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, a imao je i veliki broj finala na jakim međunarodnim natjecanjima.

Seniori – zračni pištolj

Vlado Cindrić, SK Policajac, Karlovac

Rođen je 1967. godine i trenutno je jedan od najstarijih u hrvatskoj reprezentaciji. Plasman u reprezentaciju za EP izborio je uvjerljivim rezultatima sa izbornih natjecanja. Zračnim oružem trenutno je najbolji hrvatski strijelac u muškoj konkurenciji, ali još nije zabilježio značajniji rezultat na velikim natjecanjima u ovoj disciplini.  Bolje plasmane u odnosu na zračni pištolj ostvaruje MK pištoljem na 50 metara. U toj disciplini bio je blizu olimpijske kvote za London.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.