Predstavljamo Rukometni klub Spačva- Vinkovci

Predstavljamo Rukometni klub Spačva- Vinkovci

Photo: RK Spačva- Vinkovci

Photo: RK Spačva-Vinkovci

Mladi perspektivni igrači Rukometnog kluba Spačva- Vinkovci podigli su rukomet u gradu na Bosutu na visoku razinu. Dobra igra uz koju idu i odlični rezultati omogućili su im da se uvrste uz bok najelitnijih momčadi prvenstva 1. Hrvatske rukometne lige.

Rukometaši Spačve s trenerom Josipom Mečićem s dvadeset i jednim bodom drže treće mjesto Premijer lige s kojim su  osigurali i Ligu za prvaka.

Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i tvrtka Novosti d.o.o. organizirale su Proglašenje najuspješnijih sportaša, sportskog kolektiva i djelatnika u vinkovačkom sportu za 2017. godinu.

Titula najbolje momčadi u prošloj godini pripala je Rukometnom klubu Spačva-Vinkovci. Uz titulu najbolje momčadi, legenda vinkovačkog rukometa i član RK Spačva- Vinkovci, Slobodan Pekić dobio je nagradu za životno djelo „Novosti“. Nagrada se dodjeljuje zaslužnim sportskim djelatnicima, bivšim sportašima i trenerima koji su navršili 60 godina života, a tijekom njega zabilježili najmanje 25 godina amaterskog rada u sportu, te svojim radom i zalaganjem pridonijeli promociji i  razvoju vinkovačkog sporta.

Vinkovački rukometaši našli su se i u pojedinačnoj konkurenciji za osvajanje nagrada. Frane Blašković primio je nagradu Orion u konkurenciji perspektivnog sportaša, dok je Marko Nađ primio Orion nagradu u kategoriji najbolji sportaš grada Vinkovaca u 2017. godini.

Photo: RK Spačva- Vinkovci

U nastavku Vam donosimo intervju s dobitnikom nagrade Orion grada Vinkovaca, Markom Nađom….

1. Možeš li mi se ukratko predstaviti i reći ponešto o sebi?
Zovem se Marko Nađ, rođen sam 21.04.1991. u Vinkovcima. Odrastao sam u Privlaci gdje i danas živim. Diplomirao sam na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku te sam se zaposlio u Hrvatskoj elektroprivredi.

2. S koliko godina si se počeo baviti rukometom? Prvi klub?
Rukometom sam se počeo baviti s 12 godina na školskim slobodnim aktivnostima da bih s 13 počeo trenirati u RK Privlaka.

3. Od kuda ljubav prema rukomet?
Paralelno sam trenirao rukomet i nogomet u rodnom mjestu, ali odlučio sam se za rukomet jer je rukomet bio zanimljiviji, dinamičniji od ostalih sportova. Većina društva treniralo je rukomet i bili smo prava klapa i tu se rodila ljubav prema rukometu.

4. Tvoja rukometna karijera? Klubovi?
Karijeru sam počeo u rodnom mjestu pokojnog trenera Franje Minge zvanog Čiča, inače rukometnog fanatika koji je cijeli život dao za RK Privlaku. Sa 16 godina prešao sam u RK Županja gdje sam se zadržao godinu dana. Kako sam godinu dana grijao klupu odlučio sam se za odlazak u RK Borovo gdje sam konstantno igrao i napredovao uz savjete trenera Josipa Lučića. Nakon sezone u RK Borovo slijedi povratak u RK Županju gdje sam proveo 4 godine. Nakon RK Županje stigao je poziv RK Đakovo koji je tada nastupao u Premijer ligi i takav poziv nisam mogao odbiti. U Đakovu sam se zadržao 2 godine i nakon toga sam prešao u RK Spačva iz Vinkovaca koje je tada bio stabilan u Premijer ligi.

5. Koliko dugo igraš za RK Spačva-Vinkovci i na kojoj poziciji?
Za RK Spačva Vinkovci igram 3 godine i na poziciji lijevog vanjskog i trojke u obrani.

6. Jesi li zadovoljan trenutnim stanje i mjestom na ljestvici u Premijer ligi? Prezadovoljan sam trenutnim stanjem na tablici jer smo na pravom putu da ostvarimo prošlogodišnji povijesni uspjeh, plasman u ligu za prvaka Hrvatske.

7. Koliko misliš da Spačva može daleko dogurati?
Smatram da imamo mladu i kvalitetnu ekipu uz par iskusnijih igrača s kojom možemo u ligi za prvaka izboriti i kvalifikacije za EHF European Cup.

8. Dobitnik si nagrade Orion za  najboljeg sportaša 2017. godine, kakav je osjećaj dobiti to priznanje?
Nagrada Orion za mene je priznanje moga truda i odricanja prema rukometu. Osjećaj je izvrstan jer smo 2017. godine ostavili srce na terenu da bi ostvarili povijesni uspjeh kluba.

9. Je li je konkurencija bila velika?
Pristiglo je 7 kandidatura za najboljeg sportaša 2017. godine, tako da je konkurencija bila velika i raznolika.

10. Planovi za budućnost? Moji planovi za budućnosti su trenutno vezani za RK Spačva gdje želim još 3-4 godine aktivno igrati u Premijer ligi, a nakon toga polako krenuti u trenerske vode uz rad s mlađim dobnim kategorijama.

Photo: Marko Nađ

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.