Predstavljamo zvijezde Svjetskog prvenstva U-17

Predstavljamo zvijezde Svjetskog prvenstva U-17

Očekuje nas zanimljivo natjecanje u Čileu...

Foto: commons.wikimedia.org - Roger Goraczniak

Sutra u Čileu počinje U-17 Svjetsko prvenstvo u nogometu na kojem će zaigrati i hrvatska nogometna reprezentacija. Podsjetimo, naša momčad je u snažnoj skupini sa Čileom, SAD-om i Nigerijom. No, ovaj turnir kao i sve takve pohodit će brojni skauti europskih klubova u potrazi za mladim zvijezdama. ESPN je tako izdvojio pet nogometaša na koje bi trebalo pripaziti na prvenstvu u Čileu.

Lee Seung-Woo (Barcelona) – Južna Koreja je na Azijskom prvenstvu U-17 došla do finala uz veliki doprinos ovog mladog igrača Barcelone. Ima brzinu, tehniku i inteligenciju u igri. Bio je jedan od devet maloljetnika zbog čijih je transfera Barcelona trenutno pod Fifinom kaznom zabrane transfera do zimskog prijelaznog roka.

Leandro (Ponte Preta) – Poznatiji je kao Leandrinho. Postigao je osam pogodaka u devet utakmica na Južnoameričkom prvenstvu U-17 i bio je najbolji strijelac natjecanja. Njegova suradnja s jednako talentiranim Evanderom Ferreirom ključ je brazilske reprezentacije. U listopadu će navršiti 18 godina i otići u Udinese.

Pablo López (Pachuca) – Meksiko je osvojio CONCACAF U-17 pobjedom protiv Hondurasa 3:0, a López je proglašen igračem turnira. Riječ je o vrhunskom veznom igraču.

Constantin Frommann (Freiburg) – Novo ime u plejadi vrhunskih njemačkih vratara i od njega se očekuje da bude nasljednik Manuela Neuera. 17-godišnjak ima sve atribute koji se očekuju od modernog golmana.

Timothé Cognat (Lyon) – Kapetan je ove godine predvodio Francusku do europskog zlata, a sada će pokušati ponoviti uspjeh i na Svjetskom prvenstvu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.