Predstavljen novi dres hrvatske reprezentacije

Predstavljen novi dres hrvatske reprezentacije

- Igrat ću jako dobro u ovom dresu, rekao je Mario Mandžukić

Mario Mandžukić i Mateo Kovačić/hns-cff.hr/Drago Sopta

HNS je okupljanje reprezentacije uoči prijateljskog dvoboja sa Švicarskom iskoristio i za službeno predstavljanje nove garniture dresove u kojima će Kockasti nastupiti na SP-u u Brazilu.  Uz prisustvo izbornika Nike Kovača uloga manekena pripala je Mariju Mandžukiću i Mateu Kovačiću.

Dizajn novog dresa slavi povijest i emocije hrvatske nacije, a inovacije igračima pomažu u postizanju vrhunskih rezultata. U dresu izrađenom od recikliranih plastičnih boca zvijezdama hrvatske nogometne reprezentacije osigurani su prozračnost, hlađenje, ali i udobnost.

Novi dres hrvatske nogometne reprezentacije spaja najnovije tehnološke inovacije s inspirativnim i originalnim detaljima kojima se odaje počast trenutku rađanja Hrvatske kao nove nogometne nacije 1990. godine. Novi dizajn inspiriran je dresom u kojemu je Hrvatska prvi put nastupala kao neovisna država, na susretu sa SAD-om u Zagrebu u listopadu 1990. godine. Novi dres, koji će reprezentativci nositi upravo povodom 25. obljetnice susreta, vješto spaja staro i novo, kombinirajući karakteristične crvene rukave s modernim dizajnom.

Na prednjoj strani, kako domaćeg, tako i svjetlo plavog gostujućeg dresa dominiraju legendarne crveno-bijele “kockice” s kojima je reprezentacija prvi put nastupila upravo 1990. Dok crvena simbolizira snagu i hrabrost hrvatskog naroda bijela odražava slobodu i poštenje. Uz to, dres će s unutarnje strane ovratnika imati poruku “Budi ponosan” koja simbolizira ponos s kojim svi reprezentativci istrčavaju na teren i bore se za uspjeh svoje zemlje.

– Mi smo mala, ali ponosna zemlja. Natpis na dresu nas svaki put iznova podsjeća da nas cijela Hrvatska gleda i podupire svim srcem. To nas dodatno inspirira da naporno radimo, rekao je Mario Mandžukić i dodao:

– Sjećam se kako sam još kao dječak zamišljao da igram za svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu. Brojni naši igrači koji su igrali na svjetskim prvenstvima su mi uzor, i htio sam biti u njihovoj poziciji. Sviđa mi se boja i dizajn dresa, ali i to kako pristaje i kako se osjećam u njemu. Igrat ću jako dobro u ovom dresu.

Hlačice najnovijeg kompleta su za domaći dres u tradicionalnoj bijeloj boji, a za gostujući u plavoj. Jednostavne i prepoznatljive, dolaze u nešto užoj verziji, prateći formu tijela te time povećavaju udobnost i olakšavaju svaki pokret igrača. Laserski izrezani ventilacijski otvori pomažu hlađenju i odvode znoj s kože.

Čarape su plave boje čime su zaokružene sve tri boje hrvatske zastave na dresu reprezentacije.

– Željeli smo proslaviti bogatu hrvatsku povijest kroz dres reprezentacije koji će među navijačima stvoriti još veći nacionalni ponos i potaknuti ih da što glasnije bodre svoju reprezentaciju svaki put kad izađe na teren, objasnio je Martin Lotti, kreativni direktor u Nike Footballu.

U skladu s Nikeovom predanošću superiornim performansama u sportu i što manjem utjecaju na okoliš, dres i hlačice, napravljeni su od recikliranih plastičnih boca (100% reciklirani poliester u hlačicama, 96% u dresu). Za svaki pojedinačni dres u prosjeku je trebalo 18 recikliranih plastičnih boca. Od 2010. Nike je s deponija preusmjerio 2 milijarde plastičnih boca – dovoljno njih da pokriju 2800 nogometnih terena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.