Predstavljena službena maskota Europskog prvenstva u rukometu

Predstavljena službena maskota Europskog prvenstva u rukometu

Za maskotu je odabrana - lija, koja je zasad još uvijek bez imena, a u odabiru imena maskote sudjelovat će sami građani

U Umagu je javnosti službeno predstavljena maskota Europskog rukometnog prvenstva za žene koje će se održati od 7. do 21. prosinca, a ulogu domaćina imat će Mađarska i Hrvatska.

Za maskotu je odabrana – lija, koja je zasad još uvijek bez imena, a u odabiru imena maskote sudjelovat će sami građani. Kako, gdje i na koji način će se građani moći uključiti u odabir imena, bit će objavljeno kroz nekoliko dana. Priliku da prvi vide maskotu EP-a imali su danas građani Umaga, koji su se u velikom broju okupili na prijepodnevnoj prezentaciji u središtu grada.

Prezentaciji su prisustvovale hrvatske reprezentativke – seniorke, koje se u Umagu pripremaju za Europsko prvenstvo i juniorke koje se pripremaju za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će krajem lipnja biti održano u Hrvatskoj kao i mađarska ženska reprezentacija, koja u Umagu s našim reprezentativkama igra prijateljske utakmice.

Zašto lija? Lija je znatiželjna, pametna, lukava, snalažljiva i pokretna i uvijek nađe put da dođe do svog cilja i zato je baš ona odabrana za maskotu Europskog rukometnog prvenstva za žene u Hrvatskoj i Mađarskoj. Maskota EP-a uskoro će biti prezentirana i u hrvatskim gradovima domaćinima Europskog prvenstva – Zagrebu, Varaždinu i Osijeku. Gradovi domaćini u Mađarskoj bit će Győr, Debrecen i Budimpešta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.