Predviđanja broja hrvatskih odličja u Riju i glavni favoriti za medalje

Predviđanja broja hrvatskih odličja u Riju i glavni favoriti za medalje

Foto: Rio 2016 Facebook

Hrvatska bi na Olimpijskim igrama u Riju trebala osvojiti osam medalja, od čega tri zlatne, predviđa ugledna agencija Infostrada Sports koja se bavi sportskim rezultatima i analizama.

Tako bi se zlatom trebali okititi Sandra Perković u bacanju diska, streljačica Snježana Pejčić u disciplini malokalibarska puška 50 metara trostav veslači braća Martin i Valent Sinković koji će se na predstojećim Olimpijskim igrama natjecat  u dvojcu na pariće. U toj disciplini nedavno su na dominantan način osvojili naslov europskog prvaka. Iako je njihov nastup na prvenstvu bio pod upitnikom.

Infostrada nam predviđa i dva srebrna odličja u jedrenju, a do njih bi trebali doći Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 te Ivan Kljaković Gašpić u klasi Finn. Također, srebrnu medalju trebali bi osvojiti hrvatski vaterpolisti.

Boksaču Filipu Hrgoviću predviđa se bronca u superteškoj kategoriji, kao i hrvatskim rukometašima.

Protekle Olimpijske igre u Londonu bile su najuspješnije za Hrvatsku, koja je tada osvojila šest medalja, tri zlata, jedno srebro i dvije bronce.

Hoće li se uspjeh ponoviti i hoće li spomenuti favoriti očekivanja opravdati ili će biti iznenađenja u drugim sportovima, ostaje nam vidjeti. Igre uskoro počinju, a Hrvatsku će ove godine predstavljati 88 sportaša u 18 sportova. Atletici (10), biciklizmu (2), boksu (2), dizanju utega (1), gimnastici (2), hrvanju (1), jedrenju (8), judu (1), muškoj košarci (12), plivanju (2), muškom rukometu (15), skokovima u vodu (1), stolnom tenisu (1), streljaštvu (7), taekwondou (3), tenisu (4), muškom vaterpolu (13) i veslanju (3).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.