Preko 470 igrača u Varaždinu: “Nakon Zagipinga imamo najviše natjecatelja”

Preko 470 igrača u Varaždinu: “Nakon Zagipinga imamo najviše natjecatelja”

U Varaždin sljedećeg vikenda dolazi preko 470 natjecatelja iz šest europskih zemalja.

Varaždin će od petka do nedjelje, 10. – 12. studenoga ponovno ugostiti brojne stolnotenisače iz Hrvatske i okolnih zemalja, a razlog je 13. memorijal Mirko Abramović, odnosno 47. otvoreno prvenstvo Varaždina.

Lanjske brojke su bile standardno dobre, 433 sudionika, a prema prijavama ove godine ta brojka je još veća. Naime, sudjelovat će oko 470 igrača i igračica iz šest država, s čime su u STK Varaždinu, koji je organizator događaja, itekako zadovoljni.

„Nismo bili sigurno koliko ćemo imati sudionika s obzirom da je u isto vrijeme ITTF turnir za mlađe kategorije u Mađarskoj. Osim hrvatskih predstavnika, dolaze nam brojni igrači iz BiH, Slovenije, Srbije, Mađarske, Austrije. Ove brojke sudionika su respektabilne, u Hrvatskoj nakon Zagipinga imamo najviše natjecatelja“ – istaknuo je Tomislav Crnadak, predsjednik Varaždina.

„Razmišljali smo da u 2018. uvedemo kategoriju seniora i seniorki. Dvorana nije problem, a pritom se moramo zahvaliti Gradu Varaždinu kao najvećem sponzoru“.

U klupskom dijelu Varaždin također dobro gura, trenutno drži treće mjesto s istim omjerom pobjeda i poraza kao i drugoplasirani Aquaestil. Ove sezone imaju dosta jaku ekipu, a cilj je.

„Cilj je finale. Svjesni smo da ćemo teško da prvog mjesta s obzirom na jačinu Dr. Časla, ali s finalom bi itekako biti zadovoljni. Spremni smo dodatno ulagati i osnažiti ekipu, ali trenutno to i baš nema nekog smisla. Trebali bi dovesti dvije Kineskinje, a to nije naš put, ne želimo se razbacivati s novcem. Imamo dvije odlične igračice, Petru Petek i Bojanu Poljak, a ove sezone smo doveli Ivanu Malobabić i to je ta nadogradnja i smjer u kojem mislimo gurati. Čekat ćemo svoju priliku, a novost je što ćemo sljedeće sezone vjerojatno igrati i međunarodna natjecanja. Naravno, ako ćemo se sponzorski pokriti. Hoće li to biti ETTU kup ili Srednjoeuropska liga tek treba vidjeti“.

Ozbiljnije su zakoračili i u muški stolni tenis, s kojim također imaju ambicije.

„Doveli smo Simona Dvorskog iz Igee i ako će nastaviti raditi kao dosad bit će među najboljima u kadetskoj konkurenciji u Hrvatskoj, nadamo se i među juniorima pa i seniorima. Imamo još dva kadeta koja nisu u vrhu, ali su uvijek na turnirima negdje oko četvrtfinala. Pokušat ćemo paralelno ići s dvije ekipe, muškom i ženskom, te da jednog dana dečke gurnemo u Prvu ligu, a možda i Superligu.“

Kao i svi klubovi, vode bitku s novim naraštajima. Ali, usprkos tome u dvorani konstantno imaju dvadesetak djece različite dobi.

„Dobro kotiramo u Varaždinu, sustavno radimo s djecom već godinama, a trener Saša Suhodolčan stvorio je niz respektabilnih igračica. Brojka od dvadesetak djece je samo onih koji ozbiljno treniraju. Je, problem je dovesti djecu u dvoranu, ali kad jednom dođu onda ide mnogo lakše. Radimo promocije po školama, trudimo se, ali sve su to borbe koje proživljavaju svi hrvatski klubovi“, zaključio je Crnadak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.