Preko 470 igrača u Varaždinu: “Nakon Zagipinga imamo najviše natjecatelja”

Preko 470 igrača u Varaždinu: “Nakon Zagipinga imamo najviše natjecatelja”

U Varaždin sljedećeg vikenda dolazi preko 470 natjecatelja iz šest europskih zemalja.

Varaždin će od petka do nedjelje, 10. – 12. studenoga ponovno ugostiti brojne stolnotenisače iz Hrvatske i okolnih zemalja, a razlog je 13. memorijal Mirko Abramović, odnosno 47. otvoreno prvenstvo Varaždina.

Lanjske brojke su bile standardno dobre, 433 sudionika, a prema prijavama ove godine ta brojka je još veća. Naime, sudjelovat će oko 470 igrača i igračica iz šest država, s čime su u STK Varaždinu, koji je organizator događaja, itekako zadovoljni.

„Nismo bili sigurno koliko ćemo imati sudionika s obzirom da je u isto vrijeme ITTF turnir za mlađe kategorije u Mađarskoj. Osim hrvatskih predstavnika, dolaze nam brojni igrači iz BiH, Slovenije, Srbije, Mađarske, Austrije. Ove brojke sudionika su respektabilne, u Hrvatskoj nakon Zagipinga imamo najviše natjecatelja“ – istaknuo je Tomislav Crnadak, predsjednik Varaždina.

„Razmišljali smo da u 2018. uvedemo kategoriju seniora i seniorki. Dvorana nije problem, a pritom se moramo zahvaliti Gradu Varaždinu kao najvećem sponzoru“.

U klupskom dijelu Varaždin također dobro gura, trenutno drži treće mjesto s istim omjerom pobjeda i poraza kao i drugoplasirani Aquaestil. Ove sezone imaju dosta jaku ekipu, a cilj je.

„Cilj je finale. Svjesni smo da ćemo teško da prvog mjesta s obzirom na jačinu Dr. Časla, ali s finalom bi itekako biti zadovoljni. Spremni smo dodatno ulagati i osnažiti ekipu, ali trenutno to i baš nema nekog smisla. Trebali bi dovesti dvije Kineskinje, a to nije naš put, ne želimo se razbacivati s novcem. Imamo dvije odlične igračice, Petru Petek i Bojanu Poljak, a ove sezone smo doveli Ivanu Malobabić i to je ta nadogradnja i smjer u kojem mislimo gurati. Čekat ćemo svoju priliku, a novost je što ćemo sljedeće sezone vjerojatno igrati i međunarodna natjecanja. Naravno, ako ćemo se sponzorski pokriti. Hoće li to biti ETTU kup ili Srednjoeuropska liga tek treba vidjeti“.

Ozbiljnije su zakoračili i u muški stolni tenis, s kojim također imaju ambicije.

„Doveli smo Simona Dvorskog iz Igee i ako će nastaviti raditi kao dosad bit će među najboljima u kadetskoj konkurenciji u Hrvatskoj, nadamo se i među juniorima pa i seniorima. Imamo još dva kadeta koja nisu u vrhu, ali su uvijek na turnirima negdje oko četvrtfinala. Pokušat ćemo paralelno ići s dvije ekipe, muškom i ženskom, te da jednog dana dečke gurnemo u Prvu ligu, a možda i Superligu.“

Kao i svi klubovi, vode bitku s novim naraštajima. Ali, usprkos tome u dvorani konstantno imaju dvadesetak djece različite dobi.

„Dobro kotiramo u Varaždinu, sustavno radimo s djecom već godinama, a trener Saša Suhodolčan stvorio je niz respektabilnih igračica. Brojka od dvadesetak djece je samo onih koji ozbiljno treniraju. Je, problem je dovesti djecu u dvoranu, ali kad jednom dođu onda ide mnogo lakše. Radimo promocije po školama, trudimo se, ali sve su to borbe koje proživljavaju svi hrvatski klubovi“, zaključio je Crnadak.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.