Premier liga: Ana Lenard, Jelena Kovačević, Ivona Tubić i katašice brončane u Parizu

Premier liga: Ana Lenard, Jelena Kovačević, Ivona Tubić i katašice brončane u Parizu

Tijekom ove godine održat će se ukupno osam turnira Svjetske Premier lige

Ana Lenard

Ana Lenard, Jelena Kovačević, Ivona Tubić i ženska reprezentacija u katama osvojili su brončanu medalju na prestižnom karate turniru Svjetske Premier lige u Parizu.

Ana je broncu uzela u kategoriji do 61 kilograma. Hrvatska karatistica je u borbi za broncu bila bolja od Belgijanke Nele De-Vos (5:1). Zanimljivo, Ana je u prvom kolu izgubila od Nicole Forzelle 0:9.  Talijanka je izborila plasman u finale i hrvatska borkinja dobila je priliku u repasažu. Ana je redom pobijedila Azerbajdžanku Falide Abyeve (2:1), Francuskinju Kheirom Belal (1:0) i Slovenku Tjašu Ristić (1:0).

Ivona Tubić medalju je osvojila u kategoriji do 68 kilograma. Ivana je prošla prvo kolo nakon što je Njemica Silvia Sperner diskvalificirana. U drugom kolu Tubić je izgubila od Francuskinje Alizee Agier nakon sudačkog preglasavanja. Francuskinja je izborila finale, a Ivona je u repasažu pobijedila Finkinju Ayse Abat (sudačko preglasavanje), Meksikanku Jessice-Paole Padilla-Garciju (8:0), a zatim je u borbi za odličje svladala Austrijanku Alisu Buchinger (2:1).

Jelena Kovačević se na treću stepenicu pobjedničkog postolja popela u kategoriji do 55 kilograma. Jelenu je u polufinalu zaustavila Egipćanka Yassmina Attie (0:1), a hrvatska predstavnica zatim je u borbi za broncu svladala Portugalku Ine Certan (2:0).

Ženska reprezentacija u katama u sastavu Vlatka Kiuk, Petra Krivičić i Mihaela Petrović izgubila je u drugom kolu od Italije (0:5), a u borbi za broncu pobijedila je Francusku B ekipu s 5:0.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.