Preminuo Ivan Ivančić, čovjek koji je otkrio Sandru Perković

Preminuo Ivan Ivančić, čovjek koji je otkrio Sandru Perković

Radio je s brojnim atletičarima u Hrvatskoj, najpoznatija imena su Ivana Brkljačić, Edis Elkasević, Valentina Srša i naravno Sandra Perković.

Ivan Ivančić i Sandra Perković

U 77. godini života preminuo je Ivan Ivančić, poznati hrvatski atletski trener, koji je široj javnosti ostao poznat kao čovjek koji je otkrio Sandru Perković. Ivančić je u svojoj karijeri dvaput nastupio na Olimpijskim igrama, te je dvaput u kugli osvojio naslov dvoranskog prvaka. Na stranicama Atletskog kluba Agram navodi se i da je s navršenih 45 godina i 233 dana bio najstariji natjecatelj na prvom Svjetskom prvenstvu.

Radio je s brojnim atletičarima u Hrvatskoj, najpoznatija imena su  Ivana Brkljačić, Edis Elkasević, Valentina Srša i naravno Sandra Perković. Ivančić je sa Sandrom radio i u trenutku kada je hrvatska atletičarka osvojila zlatno odličje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

– Počivaj u miru Božjem – napisala je Sandra na svom facebook profilu i posvetila mu pjesmu “I Will Always Love You” u izvedbi Whitney Houston.

Unatoč godinama nije mirovao, njegov pulen Matija Gregurić prošle godine stigao je svjetskog mlađejuniorskog zlata u kladivu, a posljednji prekrasan uspjeh i potvrdu kvalitetnog rada doživio je prije samo nešto više od mjesec dana kada je Martin Marković osvojio zlatno odličje u disku na Svjetskom juniorskom prvenstvu gdje je ponovno njegov atletičar, Martin Marković, stigao do uvjerljive pobjede koja ga je zasigurno učinila ponosnim.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.