Preminuo slavni hrvatski vaterpolo igrač i trener Renato Vrbičić

Preminuo slavni hrvatski vaterpolo igrač i trener Renato Vrbičić

Kako prenosi portal sibenski.hr, trener vaterpolo kluba Solaris preminuo je u svom domu. Uzrok smrti je najvjerojatnije srčani udar

Tragedija u Šibeniku! Slavni hrvatski vaterpolo igrač i trener Renato Vrbičić iznenada je preminuo u 47. godini života. Kako prenosi portal sibenski.hr, trener vaterpolo kluba Solaris preminuo je u svom domu. Uzrok smrti je najvjerojatnije srčani udar.

Rođen je 20. studenoga 1970. godine u Šibeniku. Bio je igračka legenda šibenskog Solarisa, Jadrana iz Herceg Novog i Splita, zagrebačke Mladosti te stožerni igrač hrvatske vaterpolske reprezentacije koja je na Olimpijskim Igrama u Atlanti 1996. godine osvojila srebro. To je bila prva medalja u povijesti hrvatskog vaterpola. U to doba bio je neizostavna karika udarne sedmorke budući da je bio prvi sidraš Barakuda.

Sa splitskim Jadranom je 1991. i 1992. godine osvojio Kup prvaka Europe, a sa zagrebačkom Mladosti je 1999. godine osvojio Kup pobjednika kupova odnosno Kup LEN dvije godine kasnije. Sa Žapcima je još osvojio tri naslova prvaka i dva Kupa Hrvatske.

Nakon što je 2003. godine otišao iz Mladosti, dvije sezone proveo je u talijanskoj Cataniji i Civitavecchiji, a posljednju sezonu odigrao je u matičnom Solarisu.

Nakon završetka igračke karijere, počeo je trenersku. Prvo je radio s mlađim uzrastima Solarisa, kluba u kojem je 2015. godine postao trener prve momčadi.

Na Svjetskom prvenstvu u Beogradu prošle godine sukreirao je osvajanje srebrne medalje kao pomoćni trener hrvatske reprezentacije do 20 godina.

Redakcija portala Hrvatska Reprezentacija izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.