Preminuo Vlado Kobešćak, prvi predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza

Preminuo Vlado Kobešćak, prvi predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza

Foto: HVS

U subotu je u Zagrebu, nakon duge bolesti, preminuo Vlado Kobešćak, prvi predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza i dugogodišnji istaknuti čelnik zagrebačke Mladosti.

Kobešćak je rođen 19. lipnja 1946. godine u Zagrebu, a poznat je kao tvorac europskog uspjeha VK Mladosti, sa kojom je u ulozi direktora osvojio uzastopne naslove prvaka Europe (1989. i 1990. godine), europski Superkup i dva Mediteranska kupa. Kao direktor Mladosti je bio zaslužan za otkrivanje talenata poput Perice Bukića kojeg je u Zagreb doveo iz Šibenika, a ekipa koja je ostvarila veliki europski uspjeh je još sačinjavala iznimna vaterpolo imena poput onih Šimenca, Paškvalina, Vinceka, Miškulina, Vlašića i mnogih drugih. Kasnije je bio predsjednik omiljenog VK Mladost, a poznat je i kao prvi predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza.

Popularno zvani ‘Kobac‘ je također zaslužan za razvitak vaterpola i izvan Zagreba budući da je pomagao u pronalaženju financijskih sredstava klubovima poput Juga, Jadrana, Solarisa i ostalih, a njegovi sinovi Dario i Vjekoslav su bili hrvatski vaterpolo reprezentativci. Sin Vjekoslav je ujedno i aktualni trener VK Jug sa kojim postiže značajne uspjehe.

Odlaskom Vlade Kobešćaka hrvatski vaterpolo je izgubio perjanicu tog sporta i čovjeka koji je uvelike pomogao da vaterpolo u Hrvatskoj postane najtrofejniji momčadski sport.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.