Preokret: Parmini igrači financiraju put na gostovanja?

Preokret: Parmini igrači financiraju put na gostovanja?

Bankrot nogometnog kluba Parme možda će još malo pričekati, budući da su njezini nogometaši spremni sami financirati put na gostovanja...

Alessandro Lucarelli, Dario Dainelli/Foto: Gettyimages

Svakim se danom pojavljuju nove informacije, kontroverze i dosad neobjavljene činjenice vezane uza nogometni klub Parmu i njegovu mučnu borbu s egzistencijalnim problemima.

Nakon što je već nekoliko puta “potvrđeno” kako klub definitivno odustaje od natjecanja zbog nemogućnosti financiranja putovanja na prvenstvene utakmice, javno su ustali i pobunili se najvjerniji Parmini nogometaši, koji su spremni učiniti sve kako bi klub održali na kakvom-takvom životu.

“Nema toga što ne možete zamisliti, a što nam se nije dogodilo u četiri mandata različitih presjednika”, prenosi Reuters izjavu kapetana Alessandra Lucarellija. “Kao da smo u filmu”, napominje. “Bili smo ogorčeni što u nedjelju nismo mogli igrati”, referirao se na utakmicu protiv Udinesea, koja je otkazana zbog nemogućnosti plaćanja zaštitara, sudaca i ostalog pomoćnog osoblja na stadionskom kompleksu.

Premda plaće nisu vidjeli već nekoliko mjeseci, nogometaši kluba iz pokrajine Emilia-Romagna decidirani su da sezonu ipak završe. “Spreman sam igrati, ako je potrebno, i u Serie D. Proveo sam ovdje sedam godina i osjećam da mi ovaj dres pripada. Počeli smo pripreme za sljedeću utakmicu, a ako nećemo biti u mogućnosti putovati autobusom, spremni smo sami platiti putne troškove i krenuti s pet-šest automobila.”

U akciju spašavanja legendarnoga kluba uključili su se i ostali talijanski prvoligaši, prvi među njima Sampdorija, odnosno njezin predsjednik Massimo Ferrero. “Talijanski nogomet ne smije ostati indiferentan i imun na zrelost, profesionalizam i mirnoću koju u ovoj teškoj situaciji prezentiraju nogometaši Parme. Oni su za mene istinski junaci”, prenosi njegovu izjavu službena stranica Sampdorije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.