Preporođen pod vodstvom novog izbornika: “Nadam se da Dalić ostaje i za SP”

Preporođen pod vodstvom novog izbornika: “Nadam se da Dalić ostaje i za SP”

Ivan Rakitić zahvalio je i bivšem izborniku koji je momčad poveo u aktualne kvalifikacije.

Foto: Lea Perhoč

Hrvatsku u nedjelju od 20:45 očekuje odlučujuća utakmica na putu prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Gostovanje na Karaiskakisu veliki je izazov unatoč velikoj prednosti od tri gola razlike, a dobro to zna i Ivan Rakitić koji je prije tjedan i pol gostovao na stadionu Olympiakosa sa svojom Barcelonom.

“Gledate nogomet pa znate da je svašta moguće. Evo, ja sam prošle sezone s Barcelonom okrenuo 0:4 iz prve utakmice. Igrao sam ovdje nedavno protiv Olympiakosa, ovaj stadion je pakao. Jako teško je ovdje igrati, pritisak publike je ogroman, a Grci će sigurno biti dodatno motivirani da pokažu kako ono u Maksimiru nije bilo njihovo pravo lice”, kazao je Rakitić koji voli pritisak velikih utakmica.

“Moramo biti u svakoj sekundi spremni na sve detalje koji će se događati na terenu, a bit će ih. Ništa ne smijemo prepustiti slučaju, jer nakon ovog popravka više nema. Mi smo došli ovdje pobijediti i tako ćemo se i postaviti. Nije Grčka uopće tako loša kao što se činilo u prvoj utakmici i ja ne očekujem sutra težu utakmicu jer je i prva bila jako teška. Pritiska se ne bojimo. Pritisak želimo jer želimo biti među najboljima”, nastavio je Rakitić koji unatoč odličnoj igri pod novim izbornikom nije htio naglašavati sebe.

“Moramo se zahvaliti i gospodinu Čačiću i njegovu stožeru, jer smo s njim krenuli na ovaj put. Zadnje dvije pobjede su dijelom i njegova zasluga. Drago mi je da sam s Dalićem radio i u mladoj reprezentaciji tako da poznajem njegov žar za nogometom i pobjednički mentalitet. To je prenio i na nas i nadam se da će dobiti priliku i na Svjetskom prvenstvu”, zaključio je Raketa.

Hrvatsku sutra na ispunjenom Karaiskakisu očekuje 35 tisuća bučnih grčkih navijača.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.