Preporođeni Hrvat u Grčkoj: “Ne možemo reći da Grci ne znaju nogomet”

Preporođeni Hrvat u Grčkoj: “Ne možemo reći da Grci ne znaju nogomet”

Livaja je u dresu AEK-a već odigrao 17 utakmica postigavši dva pogotka uz četiri asistencije.

Uz Marina Leovca, protiv kojeg danas igra, Marko Livaja jedini je Hrvat koji trenutno nastupa u Grčkoj, domovini posljednjeg protivnika Hrvatske na putu do Svjetskog prvenstva. Dobro poznaje grčki nogomet i secira njihovu reprezentaciju.

“Oni imaju kvalitetu, prije svih mislim na Fortounisa, obrambene igrače, nekoliko iskusnih vani poput Mitrogloua, tako da to nije ekipa za koju se može reći da ne zna igrati nogomet. No takav im je mentalitet, više se baziraju na obranu pa iz kontri pokušavaju raniti protivnika”, kazao je Livaja koji ipak daje prednost Kockastima.

“Dosta smo kvalitetnija momčad, imamo bolje igrače. Grčka igra obrambeno i logično je reći da neće biti lako. Opet, mi smo favoriti, ako budemo igrali kako znamo, trebali bismo proći”, nastavlja Livaja čijeg kapetana Mantolasa neće biti u sastavu izbornika Skibbea.

“Mislim da im je to velik problem. Dvije-tri godine igra standardno u reprezentaciji, ima kvalitetu i iskustvo. Znači im dosta jer nemaju pravo krilo”, podvlači Livaja i otkriva kako su Grci uvjereni u prolaz.

“Oni su uvjereni da će nas izbaciti i otići na Svjetsko prvenstvo. Rekao sam im samo – razgovarat ćemo nakon utakmice! Bolje čuvajte koncentraciju i energiju za klupske nastupe. Govore da su dobili jednog od dva najteža protivnika, uz Italiju, nisu zadovoljni ždrijebom, ali stvarno vjeruju da mogu u Rusiju. Oni su fanatici, vidjet ćemo na kraju sve, iako mislim da je Hrvatska dosta kvalitetnija reprezentacija.”

Izbornik Dalić pozvao je četiri nova igrača za reprezentativnu akciju protiv Grčke, no na njemu nema Livajina imena.

“Gledajte, ja imam motiv, svaku utakmicu igram 100 posto. Izbornik ima svoje opcije, koga želi i tko mu treba, sve je na njemu”, zaključio je Livaja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.