PRESTIŽNA SVJETSKA REGATA TP52 SUPER SERIES PO PRVI PUTA U ŠIBENIKU I ZADRU

PRESTIŽNA SVJETSKA REGATA TP52 SUPER SERIES PO PRVI PUTA U ŠIBENIKU I ZADRU

Ova regata okupiti će oko 500 sudionika iz više od 20 zemalja

Foto: Facebook D-Marin Dalmacija

Hrvatska je odabrana kao domaćin dviju TP52 SUPER SERIES utrka, jedne od najprestižnijih regata na svijetu. Održavanje utrka bit će u dalmatinskim gradovima Šibeniku i Zadru koji će biti glavna nautička središta tijekom svibnja i lipnja, a za domaćine su odabrane marine D-Marin Mandalina i D-Marin Dalmacija. Sam ovaj događaj je vrlo značajan za promociju Hrvatske jer su se do sada ove utrke održavale u najvećim svjetskim odredištima kao što su Miami, Key West, Porto Cervo, Menorca i Scarlino.

Ova regata okupiti će oko 500 sudionika iz više od 20 zemalja u kojoj će sudjelovati i neki od bivših i sadašnjih osvajača olimpijskih medalja kao i pobjednika najznačajnih regata poput America’s Cupa i Volvo Ocean Racea.

Sam događaj te kolika će biti turistička promocija Hrvatske najavio je Burak Baykan, CEO D-Marin Grupe: „Riječ je o najznačajnijem nautičkom događaju godine koji u Hrvatsku uz vrhunske sportaše dovodi i priznate ljude iz poslovnog svijeta. Jako smo ponosni i sretni što je baš D-Marin dobio jedinstvenu priliku biti domaćinom ovako značajnom sportsko-turističkom događanju. Vjerujemo da je ovo snažna turistička promocija Hrvatske, ali i Šibenika i Zadra“.

Potvrđen je dolazak nekih od najjačih imena u svijetu jedrenja a jedan od njih je i britanac Sir Ben Ainslie koji je na 5 olimpijskih igara osvojio 5 medalja te je za njega ovo još jedno posebno iskustvo prvenstveno jer će mu ovo biti prvi posjet Hrvatskoj o kojoj ima samo riječi hvale.

„Nikad nisam bio u Hrvatskoj, ali smo uzbuđeni zbog natjecanja u Šibeniku i Zadru. Jadran je slikovit, pa će to biti lijepo mjesto za jedrenje. Naravno da se nadam i dobrom rezultatu“.

Regata u D-Marin Mandalina počinje 20. svibnja, a u D-Marin Dalmacija 20. lipnja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.