HNL

Presuda disciplinskog suca: Kažnjeni i Rijeka i Hajduk

Presuda disciplinskog suca: Kažnjeni i Rijeka i Hajduk

Izrečene kazne navijačima i funkcionerima nakon 15. kola HNL-a.

Ilustracija

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić odredio je kazne za izgrede navijača u 15. kolu MaxTv Prve lige. U glavnom fokusu bila je utakmica na Rujevici između Rijeke i Hajduka.

Najprije da kažem da kazni zbog navodnog hukanja neće biti, jer suci i delegat utakmice tvrde da takvo što nisu čuli na Rujevici. Što se tiče spornog kamena, ni tu ne postoji jasni dokazni materijal, jer pomoćni sudac se nije držao propisanih pravila kod takvog slučaja. On je naime dobio udarac u 11. minuti, ali niti je reagirao prijavom tog udarca glavnom sucu, niti je ‘spremio’ sporni kamen, nego je tek u poluvremenu utakmice rekao sucu da je udaren kamenom kojeg nitko nije vidio. No, kako je jasno da je ipak dobio udarac u leđa s nekakvim predmetom, Rijeka je kažnjena sa 15 tisuća kuna jer još je to prvi takav slučaj. Rijeka je kažnjena i sa 5 tisuća kuna zbog baklji na njezinim tribinama, što se također dogodilo po prvi puta u ovoj sezoni. Ukupna, odnosno jedinstvena kazna iznosi 16 tisuća kuna – kazao je disciplinski sudac.

Osim Rijeke, koja je kažnjena sa 16 tisuća kuna zbog ponašanja svojih navijača kažnjen je i Hajduk i to sa 9000 kuna zbog bakljade prilikom vodećeg gola splitske momčadi. Splićanima je to čak 15. put zaredom da su kažnjeni zbog baklji, ali zbog činjenice da dio odgovornosti snosi i Rijeka kazna nije teža.

Osim navijača, kažnjen je i bivši trener Cibalija Stanko Mršić sa 3000 kuna zbog toga jer je već treći put ove sezone odstranjen sa klupe.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.