Pribojava se samo nas: “Sve što sam doživio u ovih 20 dana bilo je pozitivno”

Pribojava se samo nas: “Sve što sam doživio u ovih 20 dana bilo je pozitivno”

Novo hrvatskom izborniku život se okrenuo naglavačke nakon što je prihvatio poziv HNS-a.

Foto: Twitter

Zlatko Dalić u miru i tišini je dvadesetak dana pripremao ono što je započelo jučer, a to je akcija Grčka. Izbornik je pričao s igračima, obilazio ih na europskim travnjacima i pripremao taktiku za Grčku.

“Imam sve u glavi, znam što hoćemo, neću javno govoriti o detaljima, to ću prvo prenijeti igračima, ali sve mi je jasno. Znam točno kako igrati”, kazao je izbornik Dalić koji se ne boji Grka, ali ima jedan strah.

“Samo se pribojavam nas. Ne bojim se Grčke reprezentacije, iako je poštujem, sve što su napravili i rade, moj respekt prema njima je golem, ali jedino me malo strah nas, kako ćemo sve to skupa odigrati. Ako budemo pravi, ne sumnjam u dobar rezultat i naš prolaz. Samo strepim od nas”, ponavljao je Dalić koji cijeni Grčku, ali ne toliko zbog njenog nogometnog umijeća.

“Nisu oni toliko kvalitetni i dobri, koliko su težak protivnik u smislu taktike, te prljave igre, zadržavanja, otezanja i svih drugih sličnih situacija. Moramo voditi brigu o tome da se to ne prihvati s naše strane, da budemo mirni i staloženi, da igramo našu igru. Dva su poluvremena, jedno je u Zagrebu, drugo u Grčkoj, imamo šansu. Samo ne smijemo podleći pritisku i njihovu načinu igre”, kazao je izbornik koji ni sam nije očekivao toliku podršku nacije.

“Što god sam doživio u ovih dvadesetak dana, sve je pozitivno, nigdje mi se nije dogodilo ništa neugodno. Zaista me veseli da su poruke svih koje sam sreo i razgovarao samo poticajne, daju mi podršku, meni i reprezentaciji. Puno je toga drugačije, prilaze mi ljudi koji prije nisu, bodre me i hrabre, žele mi sreću”, zaključio je izbornik Kockastih prije najvećeg ispita trenerske karijere.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.