Prijateljske utakmice: Messi povraćao i zabio, Belgijci se spašavali od tuče, slavila i ‘furija’

Prijateljske utakmice: Messi povraćao i zabio, Belgijci se spašavali od tuče, slavila i ‘furija’

U Bruxellesu je, prema izvještajima lokalnih medija, padalo 'ledeno kamenje'. Belgija i Tunis morali su zbog nezapamćene oluje prekinuti utakmicu na 45 minuta

David Villa zabio je dva gola Salvadoru/Getty Images

Argentina, Belgija i Španjolska uspješno su apsolvirali posljednje pripremne utakmice za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Argentinci su u La Plati pred 53.000 gledatelja sa 2:0 svladali Sloveniju. Našim su susjedima presudili Rivardo Álvarez u 12. i Lionel Messi u 76. minuti. Messi je u igru ušao u 58. minuti i nešto kasnije ponovno povraćao, ali to ga nije spriječilo da napravi metež u slovenskoj obrani te nakon sjajne asistencija Agüera iz blizine matira vratara Vida Beleca.

Belgija se od navijača u Bruxellesu oprostila minimalnom pobjedom protiv Tunisa (1:0), a jedini pogodak zabio je Dries Mertens u 89. minuti. Tunižani su od 63. minute igrali s desetoricom nakon što je isključen Jemaa. Utakmica će se više pamtiti po strašnoj oluji praćenoj koja je poharala europsku prijestolnicu. Prvo je počeo pljusak, koji se ubrzo pretvorio u tuču veličine loptica za golf. Sucu Viktoru Kassaiju nije preostalo drugo nego da igrače pošalje u svlačionicu, a prekid je potrajao punih 45 minuta.

Svjetski i dvostruki europski prvak Španjolska sa 2:0 je u Landoveru, američka savezna država Maryland, svladala reprezentaciju Salvadora. Dvostruki je strijelac bio David Villa (60., 88.), a Cesc Fàbregas je već u 4. minuti promašio jedanaesterac.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.