Kolumna o klubovima i sportskim uspjesima

Prijateljski ragbijaški ogled susjeda iznjedrio pobjednika – Rugby club Rijeka

Prijateljski ragbijaški ogled susjeda iznjedrio pobjednika – Rugby club Rijeka

„Subota je vrijeme za Ragbi” , krilatica je ragbijaša. Možda za trening da, ali za utakmicu je i nedjelja. Zasigurno su u subotu revno trenirali, a u nedjelju su na pomoćnom stadionu Kantrida zaigrali, a kako su odigrali? Pratili smo naše dečke s tribina i to u dobrom društvu protivničkih navijača, oni za svoje, mi za naše. Navijali smo zajedno. Dobar štimung i nadasve jedna ugodna atmosfera na tribinama, a na terenu prava borba gladijatora.

Iako se igrala prijateljska utakmica između Rugby club Rijeka i miješane momčadi dvaju klubova iz Bosne ( Gladijatori Derventa i RK Herceg Mostar) dečki se nisu štedjeli. Bilo je obaranja, bilo je intervencija, ali vidljiv sportski duh bez daljnjega. Respekt obje momčadi na nivou ,’ruka ruci’ u svakoj nezgodno odigranoj akciji što priliči pravim sportskim nadmetanjima i u skladu je s pravilima ‘fair playa’.

Nakon 80.minuta ‘brzih i žestokih’ na terenu, pobjeda je ipak otišla u ruke hrvatskog kluba (Rugby cluba Rijeka) rezultatom 30:25. Igrač koji se istaknuo u redovima RK Rijeka je Ivan Rossa. Igrao je na poziciji centra i postigao tri polaganja.

Ivan Rossa

Ivan Rossa foto: Damjan Raguž

„Zadovoljni smo pobjedom iako nam je ova utakmica otkrila više mana nego prednosti“, komentirao je Alem Ivković igrač riječkog ragbijaškog kluba te na pitanje budućih planova i očekivanja kratko nam je odgovorio: ‘Zacrtali smo put i imamo perspektivu.’

Alem Ivković

Alem Ivković  foto: Damjan Raguž

Dečkima sada predstoji nastavak treniranja i pripreme za buduće utakmice, a na tom putu želimo im puno uspjeha.

U nastavku donosimo fotogaleriju našeg fotografa Damjana Raguža zabilježenu na nedjeljnoj utakmici.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.