Prijedlog izmjena Zakona o sportu ušao u hitnu saborsku proceduru

Prijedlog izmjena Zakona o sportu ušao u hitnu saborsku proceduru

Hrvatski Sabor definitivno će uskoro glasati o izmjenama Zakona o sportu...

Foto: commons.wikimedia.org - Christopher Bruno

Hrvatski Sabor je na današnjoj redovnoj sjednici s 84 glasa za i 26 glasova protiv uvrstio u hitnu proceduru prijedlog izmjena Zakona o sportu. Prijedlog su napisali Hajduk, Udruga Naš Hajduk i saborski zastupnik Srđan Gjurković, a službeno su ga predložili klubovi SDP-a i HNS-a.

HDZ je pokušao izboriti skidanje oznake hitnosti s prijedloga, no to nije prošlo. Najviše se protivio zastupnik HDZ-a i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Kulušić, koji je za govornicom izjavio: “Ovo je samo o prvoligaškim klubovima, a nema amaterskih. Ovo nije Zakon o sportu i ne treba ga izglasati.”

Glasanje o prijedlogu će se vrlo vjerojatno održati ovog ili sljedećeg mjeseca. HR Portal nastavlja pratiti situaciju. Hrvatski nogometni savez objavio je da su FIFA i UEFA zaprijetile sankcijama u slučaju izglasavanja Zakona, no još očekujemo službeno tumačenje iz ureda Jeromea Walckea i Giannija Infantina smatra li se izmjena zakonske regulative uplitanjem u poslove nacionalnog nogometnog saveza. Udruga Naš Hajduk iznijela je sumnju u iskrenost dopisa Davora Šukera Fifi i Uefi. Kako je HR Portal već pisao, glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak je na naš upit uskratio javnosti uvid u spomenuti dopis čime ipak nije otklonio sumnje Udruge Naš Hajduk.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.