Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru od 7 do 18 rujna, 2016.

Prilika da se sruše barijere i promijeni percepcija javnosti o različitosti

Prilika da se sruše barijere i promijeni percepcija javnosti o različitosti

Najznačajnije nasljeđe ove Paraolimpijade bit će prilika da se sruše barijere, podigne razina informiranosti i promijeni percepcija javnosti o različitosti sportaša s invaliditetom.

Najveći izazov za organizatore 15. Ljetnih paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru, kako sami najavljuju, bit će prijelazni period između Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, prilagodba borilišta i transformacija olimpijskog u paraolimpijsko selo u samo tri dana.

“Sada zapravo ulazimo u ritam Paraolimpijskih igara. Dišemo igre. Živimo, govorimo, budimo se usred noći kako bismo zabilježili neku ideju“, govori Edilson Alves da Rocha, tehnički direktor Brazilskog paraolimpijskog odbora.

Prije samih Igara održat će se četiri paraolimpijska natjecanja kako bi se sva borilišta i uvjeti testirali. Od 26. do 28. veljače na Carioca Areni 1 u Barra olimpijskom parku održano je Međunarodno prvenstvo u ragbiju u kolicima. U travnju, također u Barri, bit će Otvoreno plivačko natjecanje, a u svibnju goalball. Testiranje će zaključiti Međunarodno atletsko natjecanje na olimpijskom stadionu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.