Primera: Barcelonini igrači ne žele igrati, no čelništvo lige odlučilo da se utakmica mora odigrati!

Primera: Barcelonini igrači ne žele igrati, no čelništvo lige odlučilo da se utakmica mora odigrati!

Foto: Fcbarcelona.com

Danas su u Kataloniji izbori, koji odlučuju o katalonskoj nezavisnosti. Povodom referenduma igrači Barcelone nisu htjeli odigrati utakmicu sedmog kola protiv Las Palmasa, a i gradska policija izdala je priopćenje prema čelnim ljudima Primere kako nemaju dovoljno ljudstva za pokrivanje Camp Noua, s obzirom na izbijanje nereda diljem Barcelone i Katalonije.

Nešto prije 15 sati policija je poručila da su zbog nereda diljem Katalonije odlučili odgoditi utakmicu. Nešto slično već su policajci u Kataloniji radili i tijekom utakmica četvrte lige. Zasada je ozlijeđeno 38 osoba, od kojih tri teže, a svi zu bili zaprimljeni u različite bolnice diljem Katalonije.

Gerard Pique, Denis Suarez i Ernesto Valverde samo su neki od Barceloninih igrača i trenera, koji su se danas posvetili izborima i javno putem društvenih mreža objavili kako su bili na biralištima.

Pique je poručio: “Ja sam već glasao, glasajte i Vi. Zajedno smo nezaustavljivi u obrani demokracije“!

Međutim, čelništvo Primere odlučilo je da se utakmica mora odigrati danas te je naredilo Blaugrani da će, ukoliko utakmica ne bude odigrana, klub snositi sankcije, oduzet će mu se šest bodova, a utakmica će biti odigrana tek 14. prosinca, zbog nedostatka termina.

Prema svemu sudeći, utakmica će biti odigrana danas s početkom u 16:15 sati uz nedostatak policijskog osoblja, što bi značilo da će se odigrati pred praznim tribinama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.