Primera: Perezova kletva se nastavlja, Real već izgubio mogućnost osvajanja prvenstva!?

Primera: Perezova kletva se nastavlja, Real već izgubio mogućnost osvajanja prvenstva!?

Može li Julen prekinuti prokletstvo?

Foto: Bongda.com.vn

Španjolsko prvenstvo već je odlučeno, iako je iza nas tek prvo kolo! Da, moglo bi se reći ako ste osoba koja vjeruje tradiciji. Naime, u oba mandata Florentina Pereza kao predsjednika Kraljevskog kluba, Madriđani nisu osvajali Primeru u prvoj sezoni dolaska novog trenera.

Bilo je to i 2003./04. sezone kada je klub vodio Carlos Quieroz, sezonu kasnije pod vodstvom Camacha, Remona i Luxemburga, kao i 2005./06. sezone kada je Lopez Caro vodio Kraljeve. Jedino Quieroz je uspio osvojiti bilo kakav trofej, španjolski Superkup.

U tom periodu Real je najbolji rezultat na kraju sezone imao kad je jednom bio drugi, a u Ligi prvaka nije izborio nijedno polufinale.

Uslijedio je novi Perezov mandat i dovođenje Manuela Pellegrinija 2009./10. sezone, koji nije osvojio nijedan trofej, a zatim je na klupu Kraljeva sjeo i Jose Mourinho, koji unatoč osvajanju Copa del Rey, nije osvojio i Primeru.

Niz se nastavio i sa Carlom Ancelottijem, koji je osvojio Decimu, ali u Primeri je bio trećeplasirani. Ni Rafa Benitez, ni Zinedine Zidane nisu osvajali ligu u svojim premijernim sezonama u Realu, što nas dovodi do brojke od točno deset trenera, koji u prvoj sezoni Reala nisu osvojili Primeru.

Julen Lopetegui pobjednički je krenuo u novu sezonu, no vidit ćemo hoće li na kraju iste uspjeti prekinuti ovo Perezovo prokletstvo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.