Primorje podržava dobru ideju – projekt ‘I ti to možeš!’

Primorje podržava dobru ideju – projekt ‘I ti to možeš!’

Na press konferenciji prije utakmice Primorja i Juga, predstavljen je projekt Udruge za promicanje hrvatskog sporta Hrvatska reprezentacija 'I ti to možeš'.

I ti to možeš

VK Primorje Erste bank podržava program “I ti to možeš”, predstavljen na press konferenciji uoči utakmice Primorje – Jug u 20. kolu Triglav Jadranske lige.

Dean Caput, predsjednik Udruge za promicanje hrvatskog sporta Hrvatska reprezentacija, koja djeluje putem portala www.hrvatskareprezentacija.hr, a koji prati sve hrvatske reprezentacije i reprezentativce, mlade HR nade i paraolimpijce u svim sportovima:

“Pokrenuli smo program I Ti to možeš koji planiramo provoditi po cijeloj Hrvatskoj i trajat će 3 – 5 godina. Cilj programa je podići razinu svijesti u Hrvatskoj o važnosti sporta za djecu i mlade, a posebno za djecu i mlade s invaliditetom.

Ove godine planiramo posjetiti klubove i udruge po cijeloj Hrvatskoj u kojima treniraju djeca i mladi s invaliditetom, intervjuirati ih, snimiti kratke audio-vizulne priloge, napisati članke o njima te ih uz priloge plasirati medijima.

Opći cilj programa I Ti to možeš! jest doprinijeti afirmaciji sportskog duha među djecom i mladima u Hrvatskoj.

Specifični su ciljevi – podići razinu svijesti u Hrvatskoj o važnosti sporta općenito za djecu i mlade, a posebno za djecu i mlade s invaliditetom, pretilu djecu i mlade te djecu i mlade s kroničnim bolestima.

Imamo podršku HOO-a, HRT-a (koji će sa svojim emisijama popratiti program), nekoliko županijskih i gradskih saveza osoba sa invaliditetom, koji su odlučili podržati naš program, a radimo na tome da uključimo još neke institucije, partnere te poznate sportaše i osobe iz javnog života, koji će nam pomoći da cijeli program realiziramo u potpunosti”.

Na predstavljanju momčadi Primorja i Juga kapetani Ivan Krapić i Marko Bijač nosit će majice “I ti to možeš”, mali doprinos vaterpola ovoj ideji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.