PRIPREMA, POZOR I SAD “TOUR OF CROATIA”

PRIPREMA, POZOR I SAD “TOUR OF CROATIA”

"Prijenosom utrke Hrvatsku doslovno dovodimo ljudima u kuću, potencijalni turisti znat će da je Hrvatska točno ono što vide na televiziji."

Jedan od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, biciklistička utrka “Tour of Croatia” počinje. Više od dvjestotinjak ljudi u organizaciji i četiristotinjak volontera  angažirano je na utrci,  a u Osijek će u sljedeća dva dana stići 168 natjecatelja i više od 200 članova pratećeg osoblja ukupno 21 timova.

Velika novost ove godine je sudjelovanje pet WorldTeam ekipa iz najvišeg ranga Svjetske biciklističke organizacije (Astana, IAM Cyclig, Team Dimension Dana, Tinkoff, Trek-Segafredo) te nekih od najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda. Za utrku vlada veliki interes. Šivaju se velike zastave koje će se razviti na središnjim trgovima, na dvorišta i ograde stavljaju se oznake bicikala ili majica, na cestama se crtaju grafiti, najavljuje se da će bicikliste pozdravljati članovi KUD-ova u narodnim nošnjama, vitezovi u srednjovjekovnim oklopima, mažoretkinje i razne druge udruge i skupine. “Tour of Croatia” je događanje kojem je sportska arena zapravo cijela Hrvatska, utrka se održava na više od tisuću kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina i 10 županija, a etape prolaze kroz više od sto raznih mjesta.Najveće zvijezde Tour of Croatia  su  Sir Bradley Wiggins, osvajač “Tour de Francea” iz 2012. i sa četiri olimpijska zlata treći najuspješniji britanski sportaš u povijesti te  Mark Cavendish, svjetski prvak iz 2011., vlasnik 23 etapne pobjede s Tour de Francea i još 12 s “Gira d’Italia”.

 Osim natjecanja, užitka i zabave za sudionike utrka i gledaoce, korist će dakako imati i hrvatsko gospodarstvo. Malo je prilika za državu da se jedan sportski događaj može toliko iskoristiti za promociju kao što je to u ovom slučaju “Tour of Croatia”. Slike Hrvatske obići će cijeli svijet. Prošle godine svaku od etapa gledalo je 15 do 20 tisuća ljudi, a ove godine organizatori očekuju triput veću gledanost. To znači da će šest etapa pratiti oko 300.000 ljudi.  Više od 10 i pol sati prijenosa uživo na Eurosportu te još pet sati sažetaka, a prijenos će ići u čak 90 zemalja na šest kontinenata.

Direktor utrke Vladimir Miholjević kaže: “Istraživanja su pokazala da je reklama kroz biciklizam 38 posto efikasnija od bilo koje druge vrste oglašavanja. Prijenosom utrke Hrvatsku doslovno dovodimo ljudima u kuću, potencijalni turisti znat će da je Hrvatska točno ono što vide na televiziji. “

Etape koje se voze1. Osijek – Varaždin (19.04.) 235.1 km; 2. NP Plitvička jezera – Split (20.04.) 240 km; 3. Makarska – Šibenik (21.04.) 189.8 km; 4. Crikvenica – Učka (22.04.) 122.1 km; 5. Poreč – Umag (23.04.) 40.3 km (kronometar); 6. Sveti Martin na Muri – Zagreb (24.04.) 177.5 km

 

Video: Tour of Croatia/YouTube

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.