Priprema se debi Brune Petkovića?

Priprema se debi Brune Petkovića?

Zlatko Dalić je u velikim problemima uoči početka novog kvalifikacijskog ciklusa.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i dalje ima mnogo dilema uoči večerašnje utakmice protiv Azerbajdžana u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine. Sportske novosti tako tvrde da će u početnom sastavu biti Bruno Petković i Mateo Kovačić. Napadača Dinama je posljednjih nekoliko mjeseci u odličnoj formi i izbornik bi mogao oporavljenika Antu Rebića sačuvati za gostovanje u Budimpešti, a Petkoviću dati prvu priliku u nacionalnom dresu.

Budući da se Brozović još nije potpuno oporavio, Kovačić bi večeras trebao upisati 50. nastup za Hrvatsku. Također, tijekom današnjeg dana Jedvaj će obaviti dodatni liječnički pregled nakon kojeg će se odlučiti ostaje li kandidat za nastup protiv Mađarske ili se odmah vraća u Leverkusen na nastavak terapije.

Izbornik tako danas ne može računati na čak deveti igrača koji su prošlog ljeta nastupili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Velika je dilema oko pozicije vratara između Livakovića i Lovre Kalinića. Teško je promijeniti prvog vratara u momčadi, no Kalinić ne brani u Aston Villi, dok Livaković briljira na vratima Dinama, a istaknuo se i u dosadašnja tri nastupa u reprezentaciji.

U obrani je siguran Vida kao jedini igrač iz te linije koji je igrao na Svjetskom prvenstvu, a vjerojatno će mu se pridružiti Barišić, Ćaleta Car i Bartolec iako neki spominju ofenzivnu varijantu s Brekalom na poziciji desnog beka. Naravno, riječ je o ofenzivcu i upitno je kakav posao može odraditi na poziciji u obrani, a još se sjećamo eksperimenta s Rogom u teškom porazu na gostovanju u Španjolskoj,

U vezi će uz vjerojatnog Kovačića sigurno biti Rakitić i Modrić. Na poziciji lijevog krila siguran je nastup Perišića, no na ostalim pozicijama ima više opcija i izbornik sigurno razmišlja o oporavljenicima Brozoviću i Rebiću. Ako se ipak pokaže da oni nisu spremni otvaraju se mogućnosti za Vlašića ili Brekala, što bi omogućilo Bartolecu nastup na boku. Naravno, tu je i varijanta s Brunom Petkovićem, što bi značilo da bi ispred Modrića i Rakitića zaigrali Rebić ili Vlašić, te Kramarić i Perišić. No, bilo bi to vjerojatno previše ofenzivno i teško je očekivati takav rasplet.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.