Islandska nogometna reprezentacija

Pripreme Islanda uoči susreta s Hrvatskom

Pripreme Islanda uoči susreta s Hrvatskom

Svi igrači su pokazali borbeni duh kojim se ova momčad ponosi

foto: HNS Facebook (arhiva)

Islandska nogometna reprezentacija uoči  kvalifikacijske utakmice  s Hrvatskom održala je konferenciju za novinare.

“Ne znam hoće li Modrić početi utakmicu, no očekujemo da zaigra. Ukoliko ne zaigra, očekujemo da će ga jednako dobar igrač zamijeniti. Bod u gostima kod Hrvatske bio bi izuzetno dobar za nas, no mi uvijek idemo po tri boda i na taj način planiramo utakmicu. No, ne opovrgavamo da bi bod bio dobar za nas, rekao je islandski izbornik, Heimir Hallgrimsson.

island-heimir-_w2

Heimir Hallgrímsson (Iceland) ©AFP/Getty Images

“Pokazali smo kroz dosadašnje igre s dobrim reprezentacijama da se možemo nositi s njima, da možemo mijenjati našu igru te da imamo jako dobre igrače. Tako će biti i u subotu protiv Hrvatske, dodao je Hallgrimsson te nastavio;

“Reprezentacija Hrvatske ima mnogo prednosti. Ima odlične individue, njihovi igrači igraju na višoj razini od naših, vidi se to i po imenima klubova u kojima hrvatski igrači igraju. Oni igraju izuzetno kvalitetan nogomet, jaka su momčad, imaju odlična dodavanja, a vezna linija im je najbolja među svim reprezentacijama, imaju i vrlo dobar posjed lopte. Dakle, imaju mnogo prednosti. To pokazuje i činjenica da od 2013. godine nisu ovdje izgubili, a da je izbornik izgubio samo utakmicu s Portugalom. Hrvatska je jako dobra ekipa, nije je teško analizirati, igra dobro, sigurni su i teški za pobijediti”, zaključio je Hallgrimsson.

“Naučiš ponešto iz svake utakmice koju igrač. Bilo je čudno igrati protiv tako dobre momčadi u gostima, a pred praznim tribinama, pogotovo kada očekuješ da njihovi navijači budu “nabrijani” i da podržavaju svoju momčad. I ovdje će biti čudno, budući da Hrvati imaju strastvene navijače, a neće ih podržavati s tribina. Na nama je da dobro reagiramo i jako je važno kako ćemo ući u utakmicu, rekao je Aron Gunnarsson.

“Suparničke reprezentacije neće nas olako shvaćati, dobili smo malo više poštovanja nakon predstava na Europskom prvenstvu i nakon što smo nastaviti s tom formom u sve tri prošle utakmice. Imali smo i nekoliko ozlijeđenih igrača i onih koji su nedostajali, no novi igrači znaju svoj posao, što trebaju raditi i što se od njih očekuje. Svi igrači su pokazali borbeni duh kojim se ova momčad ponosi”, zaključio je Hallgrimsson.

Utakmica Hrvatska_Island igra se na stadionu Maksimir u Zagrebu, a susret počinje od 18 sati.

foto: icelandreview.com

foto: icelandreview.com

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.