Privedeni bivši čelnici Osasune

Privedeni bivši čelnici Osasune

Španjolska policija zbog pronevjere novca iz klupske blagajne pritvorila je bivšeg predsjednika te dva direktora Osasune....

Foto: commons.wikimedia.org

Španjolski organi reda spremaju se u tamošnjem nogometu napraviti još jednu veliku čistku. Na tapeti su se sada našli čelnici Osasune, koje se sumnjiči za pronevjeru čak 2.4 milijuna eura.

Sudeći prema priopćenju koje je medijima poslao regionalni sud u Pamploni, već su privedeni i ispitani bivši predsjednik kluba Miguel Archanco te negdašnji direktori Txuma Peralta i Angel Vizcay, a u pritvoru bi trebali ostati najmanje 24 sata.

Novac je nestao u periodu od studenog 2013. do lipnja 2014. godine, a skandal će dodatno pogoditi Osasunu kad se u obzir uzme činjenica da su prošle sezone osumnjičeni za namještanje najmanje jednog prvenstvenog susreta (Espanyol). Sporna je utakmica na koncu završena remijem, a u optužnici se navodi kako je za “usluge” u tom susretu Espanyol primio 1.5 milijuna eura.

Osasuna se trenutačno takmiči u drugom razredu španjolskoga nogometa te zauzima 12. mjesto, tek tri od zone ispadanja u Treću ligu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.