Priznanja za Snježanu Pejčić i Antona Glasnovića

Priznanja za Snježanu Pejčić i Antona Glasnovića

Hrvatski streljački savez dodijelio je priznanja najuspješnijim sportašima 2014. godine.

Snježana Pejčić/Getty Images

Podijeljena su priznanja Hrvatskog streljačkog saveza za izvanredna dostignuća hrvatskih strijelaca i strijelkinja u prošloj godini, u kojoj je streljaštvo proslavilo 230 godina postojanja u Lijepoj našoj.

Od Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza posebno je priznanje, za osvajanje srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Granadi, osvojila Snježana Pejčić (prva hrvatska sportašica koja je ispunila normu za OI u Rio de Janeiru sljedeće godine), dok je najboljom hrvatskom pištoljašicom u 2014. godini proglašena Vlatka Pervan (SD Končar Zagreb).

U disciplini puška slavodobitnik je bio Borna Petanjek (SK Duga Resa), najbolji je strijelac letećih meta Anton Glasnović, a najbolji pištoljaš je Uroš Kačavenda (SK Osijek 1784). Najbolji u samostrijelu jesu Valentina Pereglin i njezin brat Domagoj Pereglin.

Priznanja su dobitnicima uručili predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin, izaslanik načelnika Glavnog oružanog stožera HV-a Nenad Samardžić te predstavnica Hrvatskog olimpijskog odbora Biserka Vrbek.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.