Problematični Hrvat ponovno mijenja klub

Problematični Hrvat ponovno mijenja klub

Foto: La Liga News/Twitter

Nekada velika nada hrvatskog nogometa Marko Livaja na pravom je putu da u 23. godini života zaigra u osmom klubu u karijeri. Naime, problematični napadač je svugdje gdje je igrao radio probleme, a nakon posljednjeg u nizu ekscesa prekipjelo je španjolskom klubu Las Palmasu i bilo je jasno kako Livaja neće igrati u Primeri sljedeće sezone.

Njegova nova destinacija je Atena, a klub koji je odlučio posuditi Livaju je AEK. Grčki prvoligaš je nakon play-offa grčkog prvenstva uspio izboriti kvalifikacije za Ligu prvaka, te želi Livaju kao provjereno napadačko ime za napad na skupine LP-a. Na taj način se nastavlja dobra suradnja Las Palmasa i AEK-a budući da je prošle sezone Sergio Araujo proveo pola sezone u Grčkoj.

Nogometni talent Livaje nikada nije bio upitan, no međutim radna etika igrača kao i ponašanje na terenu, ali i izvan njega je uvijek bio problem za igrača iz Splita. Podsjetimo Livaja je kao junior prešao iz Hajduka u milanski Inter, od kuda je bio na posudbama u Luganu i Ceseni. Kako se u prvoj ekipi Intera nije snašao preselio je u Atalantu, potom u ruski Rubin, da bi ga i Rusi posudili u Empoli. Kada je izgledalo da se skrasio u Las Palmasu Livaja je u završnici sezone ušao u igru pred kraj jedne utakmice Las Palmasa i nakon grubog starta zaradio crveni karton; potom je odgurnuo suca i zaradio pet utakmica kazne, koje su značile i kraj španjolske epizode Livaje. Prošao je sve selekcije reprezentacije Hrvatske, te je ujedno u svakoj od omladinskih kategorija bio i najbolji strijelac generacije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.