Problemi u Osijeku, igrači se svađaju na treningu i rugaju suigračima!?

Problemi u Osijeku, igrači se svađaju na treningu i rugaju suigračima!?

Foto: Sportske.jutarnji.hr

“Na temelju igara u Europi nekim sam igračima dao veliki kredit, stalno su u momčadi, a ništa nisam dobio natrag. Loše se osjećam zbog toga i zato ću mijenjati neke stvari kod sebe”, rekao je trener Osijeka Zoran Zekić.

Iako Osijek nije izgubio četiri utakmice zaredom, situacija unutar svlačionice i nije baš najsretnija, kao što je bilo prije dva do tri mjeseca kad su padali Luzern i PSV. Nakon utakmice s Istrom 1961 dao je izjavu koja pokazuje kako trener ima probleme s nekim igračima.

“Obavit ću vrlo ozbiljan razgovor s igračima, jer neke stvari koje su se dogodile u toj utakmici jednostavno su nedopustive. Neću javno elaborirati i prozivati, ali ću tome odlučno stati na kraju unutar naša četiri zida”, kazao je Zekić.

Nije htio govoriti o imena, ali jasno je na koga je Zekić ciljao. Radi se o Muzaferu Ejupiju i Dmitriju Lopi, koji su do sada živjeli na staroj slavi. Mali incident se dogodio kad je u utakmici protiv Puljana Hajradinović pucao slobodan udarac te nije baš najbolje pogodio, a Ejupi mu je ironično zapljeskao.

Međutim, njegov karakter u nekoliko je navrata i u redovima njegovog bivšeg kluba, Slaven Belupa, kao i Osijeka, često stajao na putu kontinuitetu i igračkom razvoju. Inače nije tip igrača koji je sklon nesportskom načinu života; Ejupi je obiteljski čovjek i diplomirani profesor tjelesnog odgoja. No, činjenica je da je tijekom njegovog boravka u HNL-u s jedne strane pokazao da je napadač za najviše domete, ali i igrač koji nerijetko zapadne u blackout i stagnaciju, koja je bolno očita pri igrama na terenu.

Što se tiče Dmitrija Lope, njegova forma je daleko od očekivane. Svojim prošlosezonskim golovima vukao je Osijek do pobjeda. Ukrajinac je inače uvijek imao produženi boravak u domovini tijekom reprezentativnih stanki, ali mu je ovaj put zbog loših igara taj put uskraćen.

Trener Zekić će u reprezentativnoj stanci učiniti sve da vrati formu iz europskih utakmica.

“Još od Hajduka nismo odigrali utakmicu u kojoj smo imali sedam, osam raspoloženih igrača. Zato i ne čudi što se sa svima mučimo. No, ne trebamo sad razmišljati o onom što je bilo, nego o onome što dolazi. Rad, rad i samo rad može nas vratiti na željenu razinu i na njemu ću inzistirati tijekom stanke”, zaključio je Zekić.

Trenutno se Osječani nalaze na četvrtom mjestu HNL-a, a imaju pet pobjeda, pet remija i jedan poraz.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.